Új tévék mellé, új hangkeltőket is tervezett az LG

Az LG a Las Vegasi banzájra időzített hivatalos bemutató előtt nem lőtte el az összes puskaport, de azért halványan körvonalazta milyen újításokra lehet számítani idén.

A friss hangprojektorok természetesen bármilyen televízióval kényelmesen összehozhatók, azonban több olyan exkluzív funkcióval is rendelkeznek, amelyek csak LG készülékekkel használhatók ki. Általánosságban elmondható, hogy adottak a Dolby Atmos, IMAX Enhanced és DTS:X eljárások, újdonságként érkezik a Wow Orchestra funkció, amely a hangprojektor és tévé meghajtóit is bevonja az előadásba.

Az LG tévék Home Dashboard szolgáltatásán keresztül a beállítások a képernyőn is megjeleníthetők, külön menü megnyitása nélkül férhetők hozzá a kényelmi funkciók és a hangzást érintő beállítások. Egy új konzol segítségével a hangprojektorok barkácsolás nélkül falon vagy állványon is elhelyezhetők tetszőleges magasságban és pozícióban.

Az új év újdonsága a Triple Level Spatial Sound Technology, aminek részeként egy HRTF-alapú 3D motor gyors csatornaelemzést követően egy virtuális középréteget generál, ami a márka szerint élethűbb hangzást és meggyőzőbb térleképezést eredményez. A rendszer képes a klasszikus sztereó hangot többcsatornássá keverni, a továbbfejlesztett AI Room Calibration monitorozza a szoba elrendezését és ennek megfelelően optimalizálja a hangzást.

Az AI Sound Pro az aktuális tartalom elemzése után automatikusan (ha engedélyezve van) az ideális beállításokat alkalmazza a legjobb teljesítmény érdekében. Ahogy elvárható szinte az összes népszerű streaming szolgáltatás támogatott, ahogy a veszteségmentes lejátszás is alapvetés, de a VRR , ALLM és 4K 120 Hz kompatibilitás is adott. A pontos terméklista, valamint az egyes modellekre vonatkozó specifikációk a bemutató után várhatók.

Forrás: www.lge.com