Új True Sound fülesek a Yamaha műhelyéből

A Yamaha egy ANC funkciót is biztosító készülékkel, valamint egy sportolás közben is jól teljesítő modellel toldotta meg vezetékmentes kínálatát.

A YAMAHA TW-E7B (275 USD) a Hallás Világnapjára időzített TW-E5B füleshez hasonlóan a True Sound és Listening Care technológiák köré épült, azonban ezúttal a márka saját aktív zajszűrő eljárása is integrálva lett. Az új füles az LC fejlesztett (Advanced) változatát használja, ami már bármilyen hangerőn képes optimalizálni a hangot, amivel elkerülhető a hosszútávon kialakuló halláskárosodás. A zajszűrés alapvetően a jól ismert módon történik, azonban a gyártó szerint a saját algoritmusuk (belső tesztek alapján) hatékonyabban teljesít.

A készülék tíz milliméteres átalakítót használ, a légáramlást a burkolatra vágott lyukak szabályozzák, ami javítja a teljesítményt. A füleshez öt különböző méretű illesztéket csomagolnak, ezen felül van egy alkalmazáson keresztül elérhető Listening Optimizer funkció, amely a fül belsejének elemzése után személyre igazítja a hangzást. A hívások tisztaságáért a Qualcomm Clear Voice Capture felel, az alacsony késleltetésű üzemmód pedig pl. a tévézésnél jöhet jól. Az alap üzemidő hat-hét óra, ehhez jön még a töltő-dokkolóból nyerhető (nagyjából két utántöltésre elegendő) energia.

A TW-ES5A (190 USD) a gyártó belépője a sportos fülesek piacára. Itt is adottak a True Sound és Listening Care (klasszikus változat) technológiák, ugyanakkor csak passzív zajszűrés van. Az illeszkedést fültámaszok hivatottak javítani és az életmódhoz igazodva IPX7 (por, nedvesség és vízálló) védelmet kapunk. A beépített akkumulátor kilenc óra üzemidőt, míg a töltőtok további huszonöt órát biztosít, tehát ha odafigyelünk a feltöltésre másfél napig simán kitart a készülék. Mindkét új modell július végén, augusztus elején kerül forgalomba.

Forrás: www.europe.yamaha.com