Újabb 4K felbontású TCL tévék várhatók

A TCL mindkét új sorozata a legújabb technológiákat alkalmazza és a játékos funkciókról sem feledkezik meg.

A TCL P73 sorozat 43, 50, 55, 65, 75 és 85 hüvelykes képernyőméretben lesz elérhető. A készülékek támogatják a Dolby Vision HDR technológiát, széles dinamikatartományt és élénk színeket, valamint magas fényerőt és nagy kontrasztarányt kínálnak. A sorozat támogatja a Dolby Atmos szabványt, igazodva a felhasználók hangminőséget érintő elvárásaihoz. A fontosabb funkciók között megtalálható a Motion Clarity mozgásmegjelenítő technológia, a Multi HDR formátumok támogatása révén lehetőség van HDR10, HDR HLG, HDR10+ vagy akár Dolby Vision HDR tartalmak fogyasztására.

A HDMI 2.1 megléte biztosítja a kompatibilitást a legújabb konzolokhoz és lehetővé teszi az olyan funkciók elérését, mint pl. az ALLM (Auto Low Latency Mode), ezen a felül a modellek Game Master támogatással is rendelkeznek. A GoogleTV operációs rendszeren keresztül hozzáférhetők a népszerű tartalomszolgáltatók, a Google Assistant gyorsabb interakciót tesz lehetővé a készülékekkel. Az új modellekben a Google Duo is megtalálható, ami jelentősen megkönnyíti a kapcsolattartást.

A TCL C63 televízió 4K QLED képernyővel rendelkezik, a Quantum Dot kijelzőtechnológia több mint száz százalékos színtérlefedettséget szavatol. A készülék egymilliárd színárnyalat reprodukálására képes, ezúttal is adottak a Multi HDR biztosította előnyök. A TCL AiPQ processzora a gépi mélytanulási algoritmusoknak köszönhetően a színek és a kontraszt valós idejű optimalizálásával igazodik az éppen megjelenített tartalmakhoz. Az egyenletes és jobb mozgás érdekében itt is bevetésre kerül a Motion Clarity eljárás. Van HDMI 2.1 csatlakozó, támogatottak a játékélményt javító technológiák és adott a Game Master funkció.

A Miracast for PC funkcióval a felhasználók akár 4K felbontásban is tükrözhetik számítógépük képernyőjét a tévére, vezetékek nélkül. A Dolby Atmos hangrendszer Onkyo hangszórókat dolgoztat, az egyedi hangolás az átlag beépített megoldásokat messze túlszárnyaló hangélményt ígér. Ez a sorozat is GoogleTV rendszerrel érkezik, van Google Duo, Google Assistant és Amazon Alexa támogatás. Az állítható lábaknak köszönhetően a készülék akár kisebb állványon is biztonsággal elhelyezhető.

Forrás: www.tcl.com