Újabb 8K tévét állít csatasorba a SHARP

Úgy tűnik a SHARP komoly potenciált lát a 8K felbontású modellekben, ugyanis a tavaly év végén bejelentett BW1 LCD készülék után, egy újabb 8K televízióval álltak elő.

A SHARP AQUOS CX1 modell az infók szerint 60 és 70 hüvelykes változatokban kerülhet piacra. A készülék újonnan kifejlesztett 8K Pure Color panelt dolgoztat, amely a gyártó szerint rendkívüli színhűséget kínál. A látványt hivatott javítani a Megacontrast technológia, amely amely valós időben monitorozza a videó jeleket, érzékeli a képernyőre vetülő fény erősségét és ehhez igazítja az egyes részek fényerejét.

Ebben a típusban is a saját fejlesztésű Medialist Z1 képfeldolgozó motor kapott helyet, amely természetesen képes feljavítani a gyengébb minőségű tartalmakat. A rendszer különböző eljárásokat (fényerő elemzés, aktív kontraszt, 3D zajcsökkentés) használ a látvány optimalizálása érdekében és különböző képmódokat kínál az egyes műfajokhoz. Ezek között található a dedikált 8K Sports View üzemmód, amely kiemelten ügyel pl. az elmosódás csökkentésére. Az új modell támogatja a HDR10 és Dolby Vision szabványokat.

A hangokat 70W összesített teljesítményű rendszer (két csipogó, két közepes és két mély) szólaltatja meg, amely a leírás szerint a virtuális surround formátumokat is kezeli. A tévé formaterve meglehetősen konzervatív, ugyanakkor a képernyő a monitorokhoz hasonlóan elforgatható, amely megkönnyítheti az elhelyezést. A CX1 modellek Android rendszert futtatnak, első körben Japánban debütálnak, de hamarosan a tengerentúli és európai forgalmazás is elkezdődik. A pontos árak egyelőre nem ismertek.

Forrás: www.jp.sharp/en