Újabb aktív hangsugárzóval jelentkezett az ARGON Audio

A kétezres évek elején alapított márka talán kevésbé ismerős, ez azonban nem véletlen, ugyanis a dán társaság eddig csupán hazai piacon mozgolódott. A vállalat passzív és aktív hangrendszereket, erősítőket, lemezjátszókat, hordozható eszközöket és kiegészítőket gyárt, amelyeket hamarosan egész Európában forgalmazni kívánnak.

Arra nincs lehetőség, hogy a gyártó teljes kínálatát nagyító alá vegyük, ezért a közelmúltban bejelentett aktív hangfaluk apropóján foglalkozunk velük. Az ARGON AUDIO FORTE A55 (849 EUR) kétutas, bass-reflex rendszerű, DSP vezérelt álló hangsugárzó. Az új modell egy hüvelykes dóm magas, valamint kétrétegű membránnal szerelt mélyközép (öt hüvelykes) meghajtókkal rendelkezik amiket négy, egyenként 80W teljesítményű D-osztályú erősítő dolgoztat. A hangszórók védelméről mágneses rács gondoskodik.

A készülék Bluetooth (aptX és AAC) vezetékmentes átvitelt kínál, míg a digitális bemenetek 24-bit / 96 kHz felbontású állományok kezelését is lehetővé teszik. A berendezés villámgyorsan társítható a forrás eszközökhöz, a digitális konnektorokon felül analóg és dedikált lemezjátszó csatlakozás is helyet kapott a hátoldalon. A matt fekete és fehér változatokban elérhető hangfal 35-20 000 Hz (?3dB) frekvencia-tartomány kezelésére képes.

Forrás: www.argonaudio.com