Újabb beépíthető hangkeltő a Meridian csapatától

A referencia osztályba sorolt aktív hangsugárzó a Meridian Audio Architectural termékvonalának újabb tagja, amelyet kisebb és közepes helyiségek kiszolgálására terveztek.

A DSP730 (4700 EUR) hangkeltő alapvető felépítése a nagyobb testvért idézi. A készülék kompozit keretbe építhető be, amely megoldás lényegesen megkönnyíti a telepítést és az esetleges szervizelést. A sekély (tíz centi) szerelési mélység miatt a rendszer kisebb falvastagság esetében is alkalmazható. A rendszer teljesen zárt kialakítású. A merev dupla frontlemez segít csökkenteni a hangélményt befolyásoló anomáliákat, míg a közepes és basszus meghajtók elkülönítése megakadályozza az egységek interakcióját.

Minden tartományhoz dedikált D-osztályú, DSP vezérelt erősítő tartozik, egy berillium dóm csipogót, egy közepes (100 mm) és egy basszus (160 mm) meghajtót kapunk. Mindhárom egység esetében fontos volt a kiemelkedő tengelyen kívüli reprodukció, így azok a hallgatók elhelyezkedésétől függetlenül azonos hangélményt szavatolnak. Az újabb modell is megkapta a FIFO, MHR (Meridian High Resolution) és EBA (Enhanced Bass Allignment) technológiákat. Előbbiek a korai digitális felvételekre jellemző „keményebb” hangzás finomításában, illetve a forrásjelek javításában jeleskednek, míg utóbbi többek között az alacsony tartományok időzítését végzi.

A Soundbar üzemmód és Center Elevation eljárások a tévék és házimozi rendszerek hangzását képes javítani. Szintén a könnyebb telepítést hivatottak segíteni a Meridian SpeakerLink csatlakozók, amelyek Ethernet jellegű zsinórokat fogad, így nincs szükség bonyolult kábelezésre a nehezen hozzáférhető helyeken. A hangszórók elé a korábbi gyakorlatnak megfelelően festhető rács került.

Forrás: www.meridian-audio.com