Újabb dedikált lemezjátszóval jelentkezett a PRO-JECT AUDIO

Az osztrák társaság minden évben készít néhány dedikált modellt, amely emléket állít valamely előadónak, formációnak vagy sokak által kedvelt zenei személyiségnek.

A THE BEATLES SINGLES TURNTABLE (699 EUR) a hamarosan megvásárolható The Beatles Singles Collection díszdobozos megjelenése apropóján került kiadásra. A Debut 3 lemezjátszó örökségét hordozó, de némileg módosított készülék felzetére a gyűjteményben szereplő kislemezek borítóképeiből készített kollázs került. A szíjhajtású lemezjátszó elektronikus fordulatszám szabályzóval rendelkezik, így a kívánt érték beállítása nem okozhat problémát.

A rozsdamentes acélból esztergált tengelyre nehéz akril lemeztányér (300 mm) került, ami többek között a rezgések csillapításában is aktív szerepet játszik. Utóbbi ellen a speciális lábak is védelmet biztosítanak. A készüléket 8.6 hüvelykes, S alakú hangkarral szerelték, aminek végére Ortofon 2M Red MM, vagy Pro-Ject Pick It Mono hangszedő illeszthető. Mindkét hangszedő a csomag részét képezi, de természetesen bármely a hangkarral kompatibilis (SME) hangszedő alkalmazására lehetőség van. A lemezjátszóhoz aranyozott RCA összekötő kábel is jár, ahogy az akril porvédőről sem feledkezett meg a gyártó.

Forrás: www.project-audio.com/press