Újabb hangfalát polírozta fel a XAVIAN

A Xavian Ambra Esclusiva hangsugárzó mérete megegyezik az alapváltozattal, ahogy a formavilágot sem nagyon piszkálták, azonban műszaki értelemben jelentős módosítások történtek.

A Perla hangsugárzó megújítása után a mérnökök a nagyobb testvér felé fordultak. A XAVIAN AMBRA ESCLUSIVA kétutas, bass-reflex rendszerű hangkeltő. A kézzel megmunkált, tölgyfából épített kabinet bitumen alapú, kompozit bélést és újratervezett merevítést kapott. Az átalakított modell az eddigi gyakorlatnak megfelelően Audio Barletta meghajtókat dolgoztat. A dedikált kamrával ellátott, lágy dóm csipogó (29 mm) a gyártó nagyobb hangfalaiból érkezett, de a fáziskúpos mélyközép (175 mm) hangszóró is újdonságnak számít.

A készülék megkapta a gyártó saját Fase Zero elnevezésű keresztváltó rendszerét, amely tükörsima váltást szavatol a tartományok között. A slot kialakítású reflex-port a könnyebb elhelyezés érdekében a frontra került, a meghajtók védelméről mágnessel rögzíthető rács gondoskodik. A hátoldalon egy pár aranyozott kötőhely található. A megújított hangsugárzó érzékenysége 88 dB, az impedancia 8 ohm, a meghajtáshoz 30-150W teljesítményű erősítő ajánlott.

Forrás: www.xavian.cz