Újabb kihívót kap a Sony zajszűrős csúcsfülese

A Sony évek óta uralja a zajszűrős konzumer fejhallgatók piacát, a készülék legújabb (WH-1000XM5) inkarnációja töretlenül viszi tovább a stafétát, azonban a riválisok sem tétlenkednek.

A KEF Mu7 (549 USD) fejhallgatót Ross Lovegrove tervezte, neki köszönhető többek között a Mu3 vezetékmentes füles, vagy a Muo Bluetooth hangszóró. A készülék alumíniumból készült, ami alaposan felhúzza a prémium érzetet, a fejpánt szorító erejét úgy állították be, hogy a fejhallgató hosszabb távon se legyen kényelmetlen. A jobb fülkagyló kapacitív érintőpadja lehetővé teszi a hívások fogadását, a számok átugrását, a hangerő beállítását, a Voice Assistant aktiválását és további funkciók kényelmes elérését.

A Qualcomm aptX HD technológiája 24-bit/48 kHz felbontásig támogatja az állományokat. A hibrid ANC több eljárást használ a környezeti zajok blokkolására. A mikrofonok által érzékelt zajokat első körben szűrők elemzik, majd az eltérő frekvenciákat egyedi algoritmusok semlegesítik. Az átalakítók mérete egyelőre nem ismert, de valószínűsíthető, hogy negyven milliméteres dinamikus meghajtók lapulnak a burkolat alatt.

A legújabb Bluetooth (5.1) lapka stabil átvitelt és nagy hatótávolságot ígér, persze 3.5 milliméteres aljzat is van, ha valaki jobban kedveli a vezetékes üzemmódot. A beépített akkumulátor negyven órás üzemidővel kecsegtet, ez jócskán több, mint a Sony harminc órája. Természetesen van gyorstöltés nyolc extra óra nyerhető tizenöt perces etetéssel. A KEF újdonsága olcsóbb, mint a Sony bevezetőben hivatkozott fülese, ugyanakkor drágább, mint a szintén ebben a ligában játszó Sennheiser Momentum 4.

Forrás: www.uk.kef.com