Újabb LG CineBeam projektorok a láthatáron

Egy UST és egy hagyományos távolságból használható lézer-LED hibrid vetítővel bővíti CineBeam kínálatát az LG Electronics. Előre láthatóan mindkét modell márciusban kerülhet a piacra, a pontos árak egyelőre nem ismertek.

Az LG HU715Q UST (Ultra Short Throw) lézerprojektor, ami húsz centiről száz hüvelykes képfelület megjelenítésére képes. A Kvadrat szövettel borított előlap mögött négy hangszóró lapul. A 2.2 kiosztású rendszer 20W összesített teljesítményt biztosít, azaz négyszer erősebb, mint amit az LG jelenleg elérhető (HU85LA) 4K UHT projektora használ. A hangrendszer egy pár Bluetooth hangkeltő hozzáadásával tovább bővíthető, de a HDMI eARC konnektornak köszönhetően külső szettek társítására is lehetőség van.

Az LG HU710P is képes minimum száz hüvelykes képet produkálni, ehhez azonban közel három méterre van szüksége. Ez a készülék is három HDMI konnektort visel, a hangrendszer 5W teljesítményt biztosít, de ezúttal is adott a külső hangkeltők csatlakoztatásának lehetősége. Mindkét modell 4K felbontásra képes, a gyári adatok szerint a kontrasztarány 2 000 000:1, míg a fényerőt 2500/2000 ANSI Lumenben adták meg.

Mindkét esetben rengeteg képfeldolgozást és megjelenítést segítő funkciót kapunk, a Dynamic Tone Mapping például a HDR teljesítményt, színkezelést és kontrasztot szabályozza, de a Filmmaker üzemmód is rendelkezésre áll. A kültéri mozizást a Brightness Optimiser funkció könnyíti meg. Az új modellek az LG webOS rendszerét futtatják, így a felhasználók közvetlenül hozzáférhetnek a népszerű (Netflix, Amazon Prime, Disney+ vagy YouTube) szolgáltatók kínálatához.

Forrás: www.lg.com