Újabb szülinapos modellek a ROTEL műhelyéből

A ROTEL három második generációs (mk2) modellt csapott hozzá a hatvanadik születésnap tiszteletére megújított pakkhoz.

A ROTEL a korábbi gyakorlatnak megfelelően a teljesítményt érintő fejlesztésekre fordította a legtöbb időt, felülvizsgálva az összes kritikus komponenst. Valamennyi új modell prémium kategóriás Texas Instruments (32-bites) digitális-analóg konvertert és frissített tápegységeket kapott, javították a jelutakat és áramkörök szigetelését, valamint a zajszint és a torzítás csökkentését célzó fejlesztések is történtek.

A Rotel A12MKII (1099 EUR) integrált erősítőt saját gyártású toroid transzformátor szolgálja ki. A rendszer 60W (8 ohm) AB osztályú teljesítményt képes leadni. Cserélték a Bluetooth (aptX) lapkát, megújult a DAC, processzor és a digitális interfész nagy része. A készülék ROON Tested tanúsítvánnyal rendelkezik.

A CD14MKII (749 EUR) és RCD-1572MKII (1099 EUR) lejátszók a 32-bites digitális-analóg átalakítón kívül, új CD-vezérlő lapkakészletet kaptak és újonnan hangolt akusztikus komponensekkel rendelkeznek. A vezérlést és digitális-analóg konvertert kiszolgáló tápegységeket szintén lecserélték, javították a szigetelést, tovább csökkentették a zajt és torzítást. Utóbbi modell egy kiegyensúlyozott, teljesen differenciált XLR kimenetet is visel.

Forrás: www.rotel.com