Újabb trükkel növeli az OLED fényerőt az LG

A Samsung QD-OLED eljárása kicsit felkavarta az állóvizet, amire az egyik legnagyobb rivális is válaszolni készül. A legújabb iparági pletykák szerint az LG megtalálta a módját, hogyan javítsa tovább az OLED tévék fényerejét.

Az LG Display szerint, ha több ezer mikrolencsét tartalmazó, rendkívül vékony réteget helyeznek az OLED panelre képesek a fényerőt körülbelül 1200 nitre növeli. Ez ugyan még mindig elmarad egyes QD-OLED tévék (Samsung S95B) 1500 nites értékétől, de a felzárkózáshoz jó lehet. Az eljárás a próbakörök alapján a kijelző élettartamára is jótékony hatással van, ugyanis az apró lencsék közbeiktatásával növekszik a fénysűrűség, ezáltal kisebb az energiafogyasztás.

A projekt jól halad, ha sikerül tartani a megcélzott ütemtervet a következő generációs OLED.ex panelt használó tévék már a következő év elején bemutatkozhatnak. Az eljárás egyébként korántsem új, állítólag a Samsung hasonló módon javította az AMOLED kijelzővel szerelt Galaxy S21 Ultra telefonok láthatóságát, illetve a kínai Seeya is mikrolencsés OLED kijelzőn dolgozik.

Forrás: www.thelec.net