Újabb versenyző a tévés OLED piacon

Bár az LG dominanciáját egyelőre a Samsung sem veszélyezteti, hamarosan egy újabb társasághoz fordulhatnak a tévégyártók, ha nagyméretű OLED panelre van szükségük.

A BOE évek óta sikeresen teljesít a kis és közepes méretű OLED kijelzők szegmenségben, így annyira nem meglepő, hogy a vállalat szintlépésre szánta el magát. A kínai társaság a közelmúltban több nagyméretű OLED panelt is készített, legutóbb a Display Week rendezvényen demózott egy kilencvenöt hüvelykes változatot, amely 800 nites csúcsfényerővel, 120 Hz frissítési rátával és kilencvenkilenc százalékos DCI-P3 lefedettséggel rendelkezik, mindez hozzávetőleg megfelel az LG WOLED panelek számainak.

A DSCC piackutató legutóbbi jelentése szerint a BOE hamarosan elindítja a Hefeiben található nyolcadik generációs OLED gyártósorát, ahol ötvenöt és kilencvenöt hüvelykes (összesen öt méret) paneleket fognak előállítani. A várható hozam egyelőre háromszázezer egység, ami persze a tavalyi globális számok tükrében elenyésző, de azt is figyelembe kell venni, hogy leghamarabb az utolsó negyedévben kezdődhet a termelés. Az LG Display jelenleg húsz márkának szállít kijelzőket, a Samsung (QD-OLED) egyelőre két gyártóval van szerződésben, kíváncsiak vagyunk egy harmadik szereplő hogyan rendezi át a jelenlegi viszonyokat.

Forrás: www.thelec.net www.boe.com