Újdonságokkal ünnepel a száztíz éves DENON

A Denon négy Special Edition termékkel ünnepli fennállásának száztizedik évfordulóját. Mindegyik új jubileumi termék exkluzív ezüst-grafit színben készül és gravírozott évfordulós logót visel az előlapon.

Évszázados múlt

Az 1910-ben alapított Denon nem csupán jelen volt az ipar összes fontosabb mérföldkövénél, hanem tevékenyen részt vállalt a fejlődésben. Legkorábbi éveiben a márka gyártotta Japán első fonográfját, később létrehozta Japán első professzionális lemezrögzítőjét. A márka életében kiemelkedő esemény az volt az első CD-ROM formátum bevezetése, amelyet az évtizedek folyamán számos nagy hatású premier követett.

 

 

A jubileumi készülékeket a külső jegyek mellett a standard modellektől eltérő hangolás is különlegessé teszi, valamint mindegyik új termékhez tartozik hitelesített eredetigazolás. minden új termékhez tartozik egy külön eredetiségigazolás. A 110 Anniversary modelleket a japán shirakawai Denon gyárban építik és szállítás előtt mindegyik, kiterjesztett minőségbiztosítási folyamaton megy keresztül.

Jubileumi újdonságok

A DENON AVC-A110 (5500 EUR) 13.2 csatornás 8K AV erősítő, amely az összes népszerű 3D-formátumot (Dolby Atmos, DTS: X, DTS: X Pro, IMAX Enhanced, Auro-3D) kezeli. A 4K/120 Hz és 8K/60Hz jeltovábbítás, felskálázás, valamint a legújabb HDMI specifikációk támogatása kiváló 4K házimozi rendszerek építésére biztosít lehetőséget, miközben a 8K kompatibilitás a későbbi frissítéseket is jelentősen megkönnyíti.

A játékosok kedvéért az új modell automatikus alacsony késleltetési módot (ALLM), változó frissítési gyakoriságot (VRR) és gyors képátvitelt (QFT) kínál, ezzel is biztosítva a hibátlan játékélményt. A készülék természetesen HEOS kompatibilis, hozzáférést biztosít a sokak által kedvelt streaming szolgáltatók kínálatához, fogadja az Amazon Alexa, Google Assistant és az Apple Siri hangsegédeken keresztül kiadott utasításokat.

A Denon PMA-A110 (3500 EUR) hetedik generációs, ultra nagy áramú (UHC) topológiára épített integrált erősítő, ami csatornánként 80W (8 ohm) teljesítmény leadására képes. A készülék a nagy teljesítmény igényű hangszórók meghajtására is alkalmas, nagy felbontású hangforrások széles, dinamikus tartományát képes kezelni.

A burkolat alatt négy Burr Brown PCM1795 chipet dolgoztató Quad DAC kapott helyet, minden csatornához két PCM1795 chipet rendeltek, amelyek differenciál módban működnek a pontosság és a legjobb jel/zaj arány elérése érdekében. A készüléket az Ultra AL32 Processing technológiával is felszerelték, amely segít az eredeti jelhez közeli sima hullámformát elérni. A készülékhez analóg és digitális források, valamin MM/MC lemezjátszók is társíthatók, PCM (384 kHz) és DSD állományok lejátszására is lehetőséget biztosít.

A limitált kiadású DCD-A110 SACD-lejátszó (3000 EUR) Super Audio korongok mellett, DSD-fájlok (2,8 MHz / 5,6 MHz) és akár 192 kHz/24-bites, DVD-R/RW és DVD+R/RW lemezre rögzített anyagok lejátszását is támogatja. A berendezés megkapta a gyártó saját fejlesztésű Suppress Vibration Hybrid (S.V.H.) mechanizmusát, amely a kiemelkedően precíz olvasási jellemzők mellett, kiváló rezonancia-ellenes tulajdonságokkal is rendelkezik.

Ezúttal is adott az Ultra AL32 feldolgozó motorral együttműködő Quad DAC, ugyanakkor a készülék mellőzi az utólagos szűrő áramköröket, amelyek helyett egy teljesen diszkrét szűrőfokozat alkalmazására került sor. Az új modell teljesen független tápegységekkel rendelkezik a digitális és analóg áramkörök számára, ami az interferencia vagy a zaj megszüntetését szolgálja, ezen felül több kizárólagos, egyedi alkatrész került beszerelésre.

A jubileumi csomag utolsó darabja a Denon DL-A110 (599 EUR) prémium hangszedő. A mozgó tekercses modell a japán Shirakawában található Denon Audio Works gyárban, hasonló technológiával mint a hatvanas években bemutatott DL-103 hangszedő. A mindössze hat gramm tömegű hangszedőt az SME tonearm interfész néven ismert bajonett csatlakozóval szerelték. Az AV erősítő, integrált erősítő és SACD lejátszó forgalmazása októberben kezdődik, míg a hangszedő novembertől lesz elérhető.

Forrás: www.denon.com www.soundunited.com

A márka hivatalos magyar forgalmazója a HORN Distribution.