Újratervezi MicroLED stratégiáját az LG és a Samsung

A MicroLED technológia az LCD és OLED eljárások legjobb tulajdonságait hivatott egyesíteni az utóbbira jellemző hátrányok nélkül, ugyanakkor olyan kihívások elé állítja a gyártókat, ami még a legnagyobbakat is térdre kényszerítheti.

Iparági pletykákra hivatkozva az elemzők arról számoltak be, hogy az LG és a Samsung is átgondolni kényszerül a MicroLED beruházásait, miután továbbra is kihívást jelent a nagyméretű panelek költséghatékony előállítása. A beszámoló szerint a Samsung kész tovább finanszírozni a technológia fejlesztését, viszont újabb tévéket egyelőre nem terveznek gyártani, míg az LG máris csökkentette ez irányú K+F forrásait és inkább az OLED fejlesztésbe és gyártásba fektet.

Szakértők szerint ezek a lépések várhatók voltak, egyöntetű vélemény, hogy a technológiának még kell néhány év ahhoz, hogy a konzumer termékekben is megjelenjen. Eddig mindkét koreai gyártó nagyméretű megjelenítőkben gondolkodott, amelyek piaca rendkívül kicsi, ráadásul egyelőre árban sem versenyképesek a MicroLED készülékek.

Érdekes ugyanakkor, hogy kínai gyártók továbbra is nagyon pörgetik beruházásaikat, valamint az olyan tajvani kijelző gyártók, mint az AUO vagy az Innolux is nagyban építenek a MicroLED technológiára. Utóbbiak esetében ennek oka, hogy nincs számottevő OLED kapacitásuk, illetve nem rendelkeznek alternatívaként szóba jöhető következő generációs kijelző megoldással.

Forrás: www.microled-info.com www.thelec.net www.m.etnews.com