USB zajokkal hadakozik az AudioQuest JitterBug FMJ

Az AudioQuest bejelentette JitterBug zajszűrőjének továbbfejlesztett változatát, ami azok számára lehet hasznos, akik pl. számítógépen keresztül streamingelnek.

AudioQuest JitterBug FMJ (Full Metal Jacket) a korábbi változathoz hasonlóan szabványos USB aljzatokban helyezhető el. Minden laptop, okostelefon, NAS-meghajtó, médiaszerver stb. jelentős mennyiségű zajt és parazita rezonanciát generál, amin felül a számítógépek RFI- és EMI-szennyezése is sok probléma forrása lehet. A zaj és interferencia jitter és csomaghibákat, torzulást eredményez, aminek hallható következménye van.

Az új változat, ahogy a neve is sejteti fém belső házzal rendelkezik, amire műanyag burkolat került. Az eszköz passzív szűrőként viselkedik megakadályozza, hogy ez a zaj / interferencia tovább jusson az érzékeny (pl. DAC) komponensekbe. A gyártó szerint a legjobb eredmény akkor érhető el, ha a passzív (tehát használaton kívüli) USB-konnektorokba is kerül egy JitterBug FMJ (60 USD), ugyanis mindegyik eszköz végén egy RF szennyeződéseket elnyelő kupak található. Az újdonság forgalmazása május közepén kezdődik.

Forrás: www.audioquest.com