Úton van a Linnenberg Bach phono előerősítő

A Linnenberg bejelentette a Johann Sebastian Bach nevét viselő phono előerősítőt, aminek tervezése és fejlesztése során állítólag semmin nem spóroltak.

A készüléket az energia hatékonyság érdekében bistabil (polarizált) relével szerelték, amely két nyugalmi állapottal rendelkezik, tehát csak akkor fogyaszt energiát, amikor állapotot vált. Az ilyen relék az esetek nagy részében kettős tekerccsel rendelkeznek. Az egyik az össze-, míg a másik a szétkapcsolásra szolgál, így ugyanazt a vezérlőfeszültséget csak egy impulzus erejéig kell az adott tekercsre vezetni. A bistabil relék egyetlen, fordított polaritással vezérelt tekerccsel is léteznek, ezúttal azonban két tekercses változatot kapunk.

A J. S. BACH (12.900 EUR) előerősítő mozgó mágneses (MM) és mozgó tekercses (MC) rendszerekkel egyaránt használható, utóbbi üzemmódban a bemeneti impedancia öt szinten szabályozható. A bemeneti szakasz diszkrét, párhuzamos JFET tranzisztorokból épült, míg a kiegyenlítés passzív. A 7 Hz alatti szubszonikus frekvenciák eltávolításra kerülnek. A vállalat kommunikációja szerint nagy hangsúly került a földelésre és az optimális közös módú elutasításra. A kettős mono struktúra nem mérhető áthallást eredményez a csatornák között. Az előlapon elhelyezett gombok segítségével működés közben is elvégezhetők a beállítások, míg a pillanatnyi állapotról LED fényforrások adnak visszajelzést.

Forrás: www.lenhifi.de/en