Úton van a Marantz új Slim Line 8K házimozi erősítője

A Marantz alig jelentette be 8K támogatást biztosító SR sorozatú AV készülékeit, máris érkezik kompakt készülékházas sorozatuk, hasonló kondíciókat kínáló első darabja.

A MARANTZ NR1711 (699 EUR) a gyártó alacsony készülékházas (Slim Line) termékvonalának újdonsága, amely a helytakarékos építés ellenére, semmilyen kompromisszumra nem kényszeríti a felhasználókat. A hét csatornás készülék, csatornánként 90W teljesítményt kínál. Az eARC kompatibilitás lehetővé teszi veszteségmentes és objektum alapú hangformátumok (Dolby Atmos, DTS: X) lejátszását, adott a DTS Virtual: X technológia, míg a Dolby Atmos egy későbbi frissítés után kerül majd a kalapba.

A berendezés 8K (60 fps) támogatást kínál és HDMI 2.1 funkciók (QMS, ALLM, VRR) sokaságával készül a jövőre. A készülék támogatja a 4K (120 fps) felbontást, így az új generációs konzolokkal is képes lesz zökkenőmentesen együttműködni. Az elvárásoknak megfelelően az új modell széleskörű HDR (Dolby Vision, HLG, HDR10 + és Dynamic HDR) támogatást kínál, utóbbi a gyártó saját fejlesztésű megoldása a színpontos és kontrasztos megjelenítés érdekében.

Az újdonság hat HDMI bemenettel rendelkezik, amelyek mindegyike támogatja a 4: 4: 4 Pure Colour sub-mintavételt, a BT.2020 szabványt és igazodik a legújabb HDCP 2.3 másolásvédelmi előírásokhoz. A karcsúsított modell természetesen megörökölte a méretesebb társak jó néhány szolgáltatását, ennek megfelelően a HEOS támogatás, Bluetooth átvitel, AirPlay 2 funkciók, Amazon Alexa, Google Assistant és Apple Siri asszisztensek, phono bemenet is adott, ahogy a Roon Tested tanúsítvány sem maradt le. A Slim Line vonal új tagja előre láthatóan szeptembertől lesz megvásárolható.

Forrás: www.trustedreviews.com www.marantz.com

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.