Úton van az LG moduláris microLED tévéje

Noha az LG egyelőre kevésbé aktív a microLED kijelzők és tévék piacán a Samsung év elején bemutatott, hetvenöt hüvelykes készüléke úgy tűnik lépésre késztette a társaságot.

A LG MAGNIT (LSAB009) egy moduláris, százhatvanhárom hüvelykes microLED képernyő. A modellt eredetileg kereskedelmi célokra tervezték, azonban a dél-koreai konszern egy ideje már vizsgálja az otthoni felhasználási lehetőségeket. A rendszer a megszokott webOS platformot használja, 4K felbontást kínál és megkapta a zászlóshajó OLED tévéktől örökölt ALPHA 7 kép processzort.

A microLED technológia számos tekintetben az OLED eljárásra hajaz, itt sincsen szükség megvilágításra, ugyanis (az alpixelekre bontható) apróságok képesek saját maguknak fényt biztosítani. Mindez lehetővé teszi az egyes dimming zónák jobb kontrollját, kiváló fekete tónusokat és kontrasztarányt biztosít, valamint a látószög is szélesebb lehet. A szerves vegyületek elhagyása azt jelenti, hogy a panel az idő múlásával nem öregszik el, ráadásul nagyobb fényerőt biztosít a beégés kockázata nélkül.

A felületet a gyártó saját Black Coating megoldása óvja a nedvességtől és szennyeződésektől. A paneleket (600 x 337,5 x 44,9 milliméter) összekapcsolva gyakorlatilag bármekkora kijelző létrehozható.

Forrás: www.lg-informationdisplay.com