Vadonatúj előerősítőt jelentett be a T+A

A német T+A régóta jelen van a hifi piacon. A társaság igényesen kidolgozott és nagy teljesítményű készülékekből álló kínálatát hamarosan egy új, felső kategóriás előerősítővel bővíti.

A T+A P3100 HV (13. 500 EUR) jelzésű készülék tisztán analóg előerősítő. A készülék a sorozat többi modelljéhez hasonlóan teljesen diszkrét, szimmetrikus felépítésű, jelpontos feldolgozásra képes. Az új modell koncepciója és építése megegyezik a P3000 HV készülékkel, tehát a közvetlen utódnak tekinthető. A megújított változat megjelenése nem változott, így a forrás választó és relé vezérelt hangerőszabályzó között elhelyezett méretes kijelzőt is megtartották. A burkolat alatt már komolyabb módosítások történtek.

Az áramköri táblák vastag (10–15 mm) alumínium lemezekből készült rekeszekben kaptak helyet, nem csupán a hálózati egységtől, hanem a tápegységtől is el vannak választva. Az áramköri topológia egy differenciális kaszkód-erősítőn alapul, kézzel válogatott J-FET tranzisztorokkal. Minden szakasz független, ráadásul az új elrendezés szükségtelenné teszi a kapcsoló kondenzátorok alkalmazását. Az újdonságok közé tartozik az új fejlesztésű transzformátor, amely a megnövelt kapacitás miatt nagyobb üzembiztonságot szavatol. A készülék a hátoldalán számos RCA és XLR ki/bemenetet visel, amelyeken felül fejhallgató, RC, trigger és LAN konnektorok is rendelkezésre állnak. A berendezés opcionálisan MM/MC Phono kártyával is felszerelhető.

Forrás: www.ta-hifi.de/en