Vadonatúj és frissített modellekkel bővíti kínálatát az EMOTIVA

A társaság a hónapban nyolc új terméket szabadít a piacra. Az újdonságok között tizenhat csatornás AV processzor, CD-lejátszó és Atmos hangsugárzók is megtalálhatók.

Az RMC-1L (3999 USD) AV processzort a zászlóshajó (RMC-1) hasonló méretű és teljesítményű változataként definiálja a gyártó, ugyanakkor hiányzik a nagy tesó néhány kényelmi funkciója. A készülék 4K és HDR támogatással rendelkezik, valamint Dolby Atmos és DTS: X feldolgozást kínál. A tizenhat csatorna igény szerint 9.1.6 csatornás Atmos, illetve 7.1.4 kiosztású DTS: X rendszerként konfigurálható. A digitális-analóg átalakításért 32-bites AKM4490 Verita DAC lapka felel, ezen felül az analóg előerősítő szakasz érdemel említést. A készülék a DSD állományokkal is megbirkózik, referencia hangminőséget biztosító sztereó lejátszási módot kínál, s összesen tíz HDMI konnektort (nyolc bement, két kimenet) visel, amelyek mindegyike támogatja a HDMI 2.0b és a HDCP 2.2 szabványokat.

Az ERC-4 (599 USD) referencia szintű CD-lejátszó/transzport, amely optikai és koaxiális bemeneteket támogató digitális-analóg konvertert dolgoztat. A készülék megerősített házat kapott, amely a gyártó szerint hatékony védelmet kínál az interferencia és zajok ellen. A berendezést alacsony torzítású LM4562 op-erősítőkkel, kapcsoló üzemű tápegységgel és analóg kimenetekkel szerelték. A társaság megújította a BasX A-400Z (649 USD) erősítőt, amely igény esetén két pár hangsugárzó meghajtására is alkalmas. A készülék új keresztváltó áramkört kapott és megújult a hátoldali panel. A névleges teljesítményt 150W (4 ohm) és 250W (2 ohm) értékekben határozta meg a gyártó.

A vállalat négy korábbi hangsugárzóját is átalakította, újdonságnak számít ugyanakkor az A1 AirSpace (299 USD) elnevezésű modell, amely surround vagy Atmos hangsugárzóként is használható. A készülék 1.3 hüvelykes hajtogatott szalag-magassugárzót, valamint négy hüvelykes mélyközép meghajtót dolgoztat. A felhasználási módnak megfelelő beállítások a hátlapon elhelyezett kapcsolókkal végezhetők el. A korábban említett négy Airmotiv (T1, T2, B1 és C2) modell elsősorban kozmetikai jellegű változtatásokon esett át, de azért a ?Plus? utótaggal megfejelt készülékek néhány komponensét is újabbra cserélték.

Forrás: www.emotiva.com