Vadonatúj MQA-CD lejátszót újított a LUXMAN

A Luxman csúcskategóriás készüléke a rendkívüli népszerűségnek örvendő D-05u CD/SACD modell alapjaira épült és támogatja az MQA állományok lejátszását.

A LUXMAN D-03X modell fejlett, nagy felbontású állományokat kezelő DAC áramkört egyesíti a hagyományos red-book CD mechanizmussal, ami mellett az MQA támogatást is kipipálja. A mérnökök igyekeztek hűségesek maradni a gyártó tervezési filozófiájához, így a készülék robusztus vázat, felül méretezett tápegységet kapott és gondosan megválogatott komponensekből épült. A készülék USB, optikai és koaxiális bemeneten keresztül is fogadja a 24-bites MQA állományokat, illetve lehetővé teszi MQA-CD formátum lejátszását.

Az USB bemenet továbbá kezeli a PCM (32-bit/384 kHz) és a DSD (11,2 MHz) állományokat, míg az optikai és koaxiális bemenetek PCM (24-bit/192 kHz) jelek fogadására vannak felkészítve. A megszokott szinkron átvitel mellett az USB bemenet támogatja a Bulk Pet technológiát, ami a forrás és fogadó CPU terhelését egyaránt képes csökkenteni. A digitális jelek pontos feldolgozását 32-bites Texas Instruments PCM1795 DAC végzi, amely dedikáltan kezeli a jobb és bal csatorna adatait, ezzel is javítva a mikro-dinamikát. Az új generációs CD mechanizmus extrém vastag (8 mm) alumínium platformra épült, amely hatékonyan képes csökkenteni a mechanikus rezgéseket. Az egységet gondosan árnyékolták, hogy védve legyen a külső elektronikus zavaroktól.

A készülék előlapja letisztult és könnyen áttekinthető. A zoom funkcióval felvértezett kijelző távolabbról is könnyen leolvasható, de MQA-CD és MQA dekóder külön állapotjelzőt is kapott (Studio, Authentic, Renderer), így egyszerűbb azonosítani a különböző üzemmódokat. A vezérlést és beállításokat a mellékelt alumínium távirányító könnyíti meg, illetve egy személyi számítógépekhez (Mac/Windows) tervezett alkalmazást (Luxman Audio Player) is kapunk, amin keresztül a FLAC, ALAC, WAV, AIFF, MP3 és DSF / DSDIFF formátumok is kezelhetők.

Forrás: www.luxman.com