Valódi kipufogóból épített hangprojektort a Porsche Design

Ízlés kérdése egy ilyen szörnyet a falra pakolni, de a Porsche Design már a múltban is készített néhány igazán extravagáns modellt. A legújabb kreálmányuk hatvanöt kilót nyom és tizenkétezer dollárba kerül.

A 911 Soundbar 2.0 Pro hangprojektor érdekessége, hogy „házként” egy eredeti Porsche 992 GT3 kipufogórendszer szolgál. A 2.1.2 csatornás Dolby Atmos kompatibilis hangrendszer összesített kimenő teljesítménye 300W, egyéb funkciók között említést érdemel a 4K HDMI port, amely streaming eszközök és játékkonzolok társítását is lehetővé teszi. Van Bluetooth 5.0, Apple AirPlay 2, Google Chromecast és Spotify Connect támogatás, tehát a készülék vezeték nélküli zenei rendszerként is használható.

A gyártó sietett leszögezni, hogy a kipufogó csupán dekorációs elemként van jelen, az elektronika hagyományos burkolat alatt kapott helyet. A készülékből ötszáz darabot készülnek gyártani, ami az árat tekintve nem is meglepő, mert bár kétségtelen az ilyen dedikált eszközöknek is megvan a piaca, ennyiért nagyon komoly rendszereket lehet beszerezni.

Forrás: www.porsche-design.com