VDE tanúsítványt kaptak a Samsung Neo QLED tévék

A Samsung Neo QLED televíziók az elsők között kapták meg az elismert minősítő intézet, a Német Elektrotechnikusok Szövetségének (VDE) Optimalizált Térhangzás tanúsítványát.

Egy tévékészüléket különböző akusztikai jellemzőkkel rendelkező környezetben lehet használni, ami jelentősen megnehezíti a hangrendszer optimalizálását. A VDE Optimalizált Térhangzás tanúsítványát olyan készülékek nyerhetik el, amelyek a használat helyétől függetlenül képesek kiemelkedő hangzást biztosítani. A Samsung Neo QLED modellek egyik újítása Spacefit Sound technológia, ami a társított mikrochipek által begyűjtött információk alapján akár valós időben is képes módosítani a hangzást.

Az érzékelők képesek felismerni az adott tér méretét és a hangot befolyásoló (falak burkolata, függönyök, szőnyegek, bútorok) alkotóelemeit, majd finomítani az érintett (magas, közepes vagy mély) tartományokat. A rendszer a készülék elhelyezését is figyelembe veszi, többek között a falhoz közel felállított tévék esetében előfordulhatnak a basszust érintő anomáliák, amit eddig csak manuális finomhangolással lehetett kiküszöbölni. A gyártó szerint az új technológia felgyorsítja és kényelmessé teszi a készülékek hangbeállítását, igazodva a felhasználási hely adottságaihoz.

Forrás: www.news.samsung.com