Végleg bedobta a törülközőt az Onkyo

Az 1946-ban alapított japán márka évtizedeken keresztül volt meghatározó szereplője a hifi piacnak, azonban képtelen volt alkalmazkodni az egyre gyorsabban változó fogyasztói igényekhez.

A Nikkei Asia szerint az Onkyo Home Entertainment a napokban csődöt jelentett az oszakai kerületi bíróságon. A kötelezettségek hozzávetőleg huszonnégy millió amerikai dollárra rúgnak. A cég kínálatát erősítők, CD-lejátszók, tunerek, AV-vevők és all-in-one audiorendszerek tették ki, azonban a szoftveralapú tartalomfogyasztás térhódításával a bevételek egyre apadni kezdtek.

A viharfelhők három éve sűrűsödtek meg igazán. A társaság megpróbálta eladni audió üzletágát a Marantz és a Denon mögött is álló Sound Unitednek, azonban a tárgyalások nem jutottak eredményre. A céget tavaly augusztusban törölték a tőzsdéről, ami után több érdekeltségüket is megpróbálták kiszervezni.

Az AV üzletágat a Sharp és Voxx International viszi tovább, a fej- és fülhallgatók divíziója egy közelebbről nem ismert befektetési alaphoz került, míg a hangsugárzókat és más hangkeltőket gyártó részleg márciusban jelentett csődöt. A márkanév többek között a Sharpnak köszönhetően továbbra is fennmarad, azonban közel nyolc évtized után egy fejezet lezárult.

Forrás: www.forbes.com