Végre megérkezett a JBL HDI sorozata

A JBL címszereplő termékcsaládja először tavaly szeptemberben hallatott magáról, akkor januári megjelenést prognosztizáltak az illetékesek, szerencsére már nem kell tovább várni.

A termékcsalád a JBL iparágvezető akusztikai megoldásainak bemutatója. A sorozathoz tartozó, elegáns megjelenésű hangfalak kiemelkedő teljesítményt nyújtanak. A JBL HDI sorozat alapját a szabadalmaztatott hullámvezető technológia, Professional D2 meghajtók és a szintén védelem alatt álló 2410H-2 kompressziós meghajtók jelentik.

A termékvonal zászlóshajója a két és fél utas HDI-3800 (5000 USD) álló hangfal, amely után a szintén két és fél utas HDI-3600 (3800 USD) hangsugárzó és állványon is elhelyezhető, kétutas HDI-1600 (1800 USD) modell következik. A termékcsaládot a HDI-4500 (1750 USD) center és HDI-1200P (3000 USD) mélysugárzó teszi teljessé. Minden készülék öntött alumínium keretes, alumínium mátrix kónusszal rendelkező, egyedi motorral szerelt közepes és mély meghajtókat dolgoztat.

A fényes fekete, szürke tölgy és dió burkolattal befejezett kabinetek merevítésére különleges figyelmet fordítottak, a kortárs kialakítást pedig süllyesztett díszítőgyűrűk, a látható rögzítőelemek hiánya és a mágnesesen rögzített rácsok biztosítják. Jim Garrett, a Harman Luxury Audio termékstratégiáért felelős és tervezést vezető igazgatója szerint a „HDI sorozat a legfejlettebb JBL technológiákat és akusztikus megoldásait egyesíti a prémium zene- és házimozi élmény érdekében. A professzionális meghajtók és a HDI hullámvezetők hihetetlenül valósághű dinamikát és élethű képalkotást biztosítanak, amely életre keltik a zenét és a filmeket.”

Forrás: www.jblsynthesis.com