Vezetékmentes fülesekkel jelentkezett a Yamaha

Bár a Yamaha kicsit megkésve lépett be a TWS (True Wireless Sound) fülesek piacára a társaság rögtön két fülhallgatót, illetve egy szintén vezetékmentes fejhallgatót is bemutatott.

A YAMAHA TW-E5A (160 USD) és az aktív zajcsökkentést is biztosító TW-E7A (230 USD) fülhallgatók mellett a társaság a YH-E700A (349 USD) jelzésű fejhallgatóval is bővíti kínálatát. Az ANC technológiás fülest a Sony WF-1000XM3 vetélytársának szánja a gyártó, míg a fejhallgatót a Sony WH-1000XM4, Bose 700 eszközök fémjelezte kategóriában engedik szabadon.

Mindkét vezetékmentes fülhallgató megkapta a gyártó Listening Care technológiáját, amely az ígéretek szerint adott hangerőn az összes frekvencián, egyenletes hangminőséget szavatol. A rendszer folyamatosan elemzi a környezeti jellemzőket monitorozó érzékeny mikrofonok adatait és annak megfelelően optimalizálja a hangélményt. A két füles Adaptive Bluetooth (aptX) kapcsolatot kínál és IPX5 tanúsítvánnyal rendelkezik, üzemidő tekintetében huszonhat (E5A) és huszonnyolc (E7A) összesített időtartammal lehet számolni.

A fejhallgató túlfüles (over-ear) konstrukció, Advanced Listening Care technológiával, amely a fülesekben alkalmazott eljárás fejlesztett változata. Az ALC nem csupán a környezeti zajokat, hanem a felvétel egyedi jellemzőit is figyelembe veszi az optimalizáláshoz. Az aktív zajcsökkentő funkció ezúttal is adott, azonban a rendszer ezúttal algoritmus segítségével elkülöníti a zajokat és jeleket, megőrizve ezzel a zenei jel integritását. A Listening Optimiser a Yamaha szobakorrekciós eljárására hajazó megoldással képes a felhasználók egyedi igényeihez igazítani a hangzást. A fejhallgató üzemidejét harmincöt órában adta meg a gyártó. Az új fülesek forgalmazása előre láthatóan november közepén kezdődik, míg a fejhallgató decemberben kerülhet a boltok polcaira.

Forrás: www.usa.yamaha.com