Vezetékmentes hifit ígér a DALI OBERON C sorozat

Az aktív DALI OBERON C széria a gyártó ígérete szerint a passzív rendszerekkel egyenértékű hangélményt biztosít, így nem kell választani a kivételes hangminőség és a kényelmes integráció között.

A vezeték nélküli OBERON C sorozat bizonyítani szeretné, hogy az aktív hangsugárzók papíron bizonyított előnyei a gyakorlatban is léteznek és kényelmesen a kortárs életmódhoz, illetve az új generációs médiarendszerekhez igazíthatók. Az új széria három aktív hangkeltőt és egy vezetékmentes előerősítőt tartalmaz, utóbbi veszteségmentes digitális kapcsolatot tesz lehetővé forrástól függetlenül.

Az új modelleket úgy tervezték, hogy tengelyen kívül is jól integrált hangélményt kínáljanak, alacsony harmonikus torzítás és minimális diffrakció mellett. A dobozokban két 50W teljesítményű zárt hurkú, D-osztályú erősítő lakik. Egy erősítő táplálja a nagyfrekvenciás meghajtót, egy dolgoztatja a basszus/közepes hangszórókat, illetve az OBERON 7 C esetében az iker meghajtókat. A modellek megkapták a gyártó szabadalom alatt álló SMC technológiáját, amely nagymértékben csökkenti a mechanikai és harmadrendű torzításokat.

A DALI OBERON ON-WALL C főként helytakarékos hangrendszerek részeként képzelhető el, illetve tévék hangosítására alkalmas. A hangfalak álló vagy fekvő tájolásban is elhelyezhetők, egyszerűen fel kell őket akasztani a falra. A kompakt modell, alacsony profilú, hátsó reflexterhelésű kabinettel rendelkezik, amiben 5,25 hüvelykes mélyközép meghajtó és 29 milliméteres lágy dóm csipogó kapott helyet.

Az OBERON 1 C szintén kisebb helyiségekben érzi jobban magát, stílusát és helyigényét tekintve a passzív polc/állványos változatoknak felel meg. A modell hangszóró készlete a falon elhelyezhető változattal azonos. Ez a modell is hátrafelé tájolt reflex portokkal rendelkezik, amelynek előnye, hogy a kabinetből távozó energiát nem közvetíti a hallgatók felé. Igény esetén ez a hangfal is elhelyezhető az opcionális E-601 állványon.

A DALI OBERON 7 C értelemszerűen nagyobb helyiségek kiszolgálására született. A lágy dóm magassugárzó (29 mm) mellé ezúttal két darab hét hüvelykes, papír/farost kompozit meghajtó került, így a modell alacsonyabb hangerő mellett is részletekben gazdag, kompromisszumoktól mentes hangélményt kínál. A lábak alumínium ötvözetből készültek, jó leválasztást és stabil támasztékot biztosítanak.

A SOUND HUB COMPACT vezeték nélküli előerősítőt úgy tervezték, hogy zökkenőmentes integrációt biztosítson és minden olyan funkciót és interfész-szolgáltatást egyesítsen, amire egy teljesen vezeték nélküli aktív rendszernek szüksége van. A készülék számos vezetékes digitális és analóg forrást képes kezelni, társítani tudja a különböző Bluetooth eszközöket, lehetővé téve a vezetékmentes hanglejátszást. Az eszköz természetesen az aktív Rubicon és Callisto hangfalakkal is használható.

Forrás: www.dali-speakers.com

A márka hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.