Vezetékmentes modelleket újított meg a McIntosh

A McIntosh időről-időre átlépeget a vezetékmentes megoldások világába, így az új modellek nem okoztak különösebb meglepetést, ráadásul mindkettő egy korábbi készülék újabb generációs változata.

A MCINTOSH RS150 (1200 USD) tehát az RS100 hangszóró megújított változata. Az egyik legfontosabb változás, hogy a használathoz már nincs szükség dedikált vezérlő alkalmazásra az integrált technológiák (Spotify Connect, TIDAL Connect, Apple AirPlay2, Chromecast) okoseszközökön keresztül közvetlen hozzáférést biztosítanak a hálózati tartalmakhoz.

A rendszer kimenő teljesítményét megduplázták, a csipogó 30W, míg a mélysugárzó 90W teljesítményt szavatol. Utóbbi meghajtó méretét (4 hüvelykesről 5-1/4 hüvelykesre) megnövelték, kapott egy átalakított házat, ami alacsonyabb torzítást és jobb basszus reprodukciót hozott magával..

Újdonság a mélyhang-szabályozás, így a hangzás könnyebben igazítható a kisebb-nagyobb helyiségekhez. A készülék Roon Ready (tehát végpontként is használható) tanúsítvánnyal rendelkezik, az alkalmazott Bluetooth 5.0 modul támogatja a nagy bitsebességű Advanced Audio Coding (AAC) szabványt, a Qualcomm aptX HD és a Qualcomm aptX Low Latency eljárásokat.

A megújított műszer a gyártó állítása szerint ugyanazokat az áramköröket használja, mint az analóg változatok. A hangszórórács könnyen és gyorsan eltávolítható, így a meghajtók bármikor szabaddá tehetők. Az RS150 vezetékes hálózati (Ethernet) és WiFi kapcsolatot is kínál.

Az RS250 (3000 USD) egy vezetékmentes all-in-one hangrendszer. Ennél a modellnél sincs már szükség vezérlő alkalmazásra, egy társított okoseszközön keresztül minden szolgáltatás közvetlenül elérhető. A készülék dedikált phono bemenettel és HDMI ARC konnektorral is rendelkezik előbbi lemezjátszók, utóbbi tévék csatlakoztatását teszi lehetővé.

A hangszórókészlet két háromnegyed hüvelykes csipogóból, négy két hüvelykes közepes meghajtóból és két darab 4×6 hüvelykes mélysugárzóból áll. A magas és közepes tartományokat kezelő hangszórók előre sugároznak, míg a mélynyomók lefelé néznek. Basszus meghajtók házát itt is átalakítottak a tisztább teljesítmény érdekében.

Ebben az esetben is adottak a vezetékes és vezetékmentes hálózati kapcsolatok, a digitális források optikai bemeneten keresztül társíthatók, illetve egy AUX (3.5 mm) aljzatot is kapunk. Az előlapon egy negyed hüvelykes fejhallgató-csatlakozó is helyet kapott. A jobb és bal csatornához dedikált műszerek tartoznak.

Forrás: www.mcintoshlabs.com