Világpremierre készül a Neat Acoustics

A márka a június végén megrendezésre kerülő North-West Audio Show rendezvényen készül hivatalosan leleplezni két új modelljét.

A NEAT MOMENTUM J-S egy állványra szerelhető, míg a MOMENTUM J-6 álló hangfal. Mindkét modell a zászlóshajó Ultimate sorozatra épül, azonban van néhány különbség az eltérő költségkeret miatt. Az új modellek a nyírfa helyett MDF kabinetet kaptak, hiányoznak az Ultimate tetejébe szerelt szuper-magassugárzók és a padló irányába tájolt basszus meghajtót is kicserélték.

Az állványos modell az Ultimate XLS modellben is használt mélyközép meghajtókat használja izobár konfigurációban, míg a felső tartományokat egy ELAC JET AMT kezeli. A terelő szintén az XLS öröksége, többek között segít csökkenteni a diffrakciós hatásokat.

A MOMENTUM J-6 az Ultimate XL6 megoldásait viszi tovább, a front oldalon egy ELAC JET AMT és egy NEATUnit közepes meghajtó osztozik, plusz két lefelé tájolt basszus meghajtót is kapunk, amelyek korábban az Orkestra hangfalban bizonyítottak. Az álló hangsugárzó alumínium távtartóra szerelt acél lábakon áll, hogy a basszus egységek optimálisan működhessenek.

A britek mindezeken felül bejelentettek egy frissített IOTA hangsugárzót, amelyet új mélyközép meghajtóval és módosított keresztváltóval szereltek. Kicsit a kabineten is igazítottak és a terelőt is lecserélték. A síkmágneses magassugárzó maradt, mert állítólag „nem találtak jobbat”. Az új modellek forgalmazása előre láthatóan a nyár végén kezdődik, egyelőre ismeretlen áron.

Forrás: www.neatacoustics.com/press