Villámgyors QLC meghajtót mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatta második generációs QLC meghajtóját, ami többek között kiemelkedő írási-olvasási sebességet és a nagy tárolókapacitást kínál.

A SAMSUNG 870 QVO SATA SSD (44.990 forint) akár 8TB néveleges kapacitással is elérhető, jó szolgálatot tehet azok számára, akik szívesen tárolnak nagy felbontású állományokat. A Samsung a két évvel ezelőtt bemutatott 860 QVO után előállt a második generációs QVO SSD meghajtóval, amely a megduplázott tárhely mellett, megnövelt teljesítményt is hoz magával – mondta Dr. Mike Mang, a Samsung memória üzletágának márka- és termék alelnöke. – Az új modell a kiemelkedő SSD teljesítményt kombinálja a korábban csak HDD tárolókra jellemző kapacitással.

Az új modell szekvenciális olvasási- és írási sebessége a legjobbak között van, köszönhetően a meghajtóba integrált Intelligent TurboWrite technológiának, míg a magas teljesítmény fenntartásához az új SSD SLC buffert használja. A második generációs eszköz véletlenszerű olvasási sebessége tizenhárom százalékkal magasabb a korábbi modellnél, ezzel is alkalmazkodva a mindennapos feladatok támasztotta követelményekhez. A megújult Data Migration és Magician 6 szoftverek új- és továbbfejlesztett funkciókkal biztosítják a felhasználók számára a meghajtó teljes körű kezelhetőségét és lehetővé teszik annak széleskörű optimalizálását. Az új meghajtó 1 TB, 2 TB, 4 TB és 8 TB változatokban érhető el.

Forrás: www.samsung.com