Vincent SV-237MKII – Hibrid erősítő a harmadik generációban

A Vincent Audio bevallottan a fenntartható fejlesztés híve, ezért a tiszta lapos projektek mellett a társaság komoly hangsúlyt helyez a már piacon lévő modellek frissítésére.

A Vincent SV-237MKII (2499 EUR) hibrid erősítő jelölése ugyan okoz kis kavarodást, mert az mk2 általában a második generációt jelöli, azonban a modellt első frissítéskor (2017) az mk1 szignóval különböztették meg az alapváltozattól, így logikusan ez következik a sorban. Az eredeti koncepció megmaradt, most is két 6N1P-NOS csövet találunk az előerősítő szakaszban, míg a végjátékban szilárdtest fokozat dolgozik.

A frissített modell csatornánként 150W (8 ohm) teljesítményre képes, az első tíz watt A osztályú üzemmódban érkezik. A gyártó szerint a készülék a problémásabb hangfalat is jól kezeli a csöves erősítőkre időnként jellemző zajterhelés nélkül. Az integrált DAC Burr Brown lapkákra (PCM 5102) épült, akár 24-bit/192 kHz állományokkal is megbirkózik.

A megjelenést óvatosan finomították, a króm elemeket elhagyták, ezért a megújított készülék elegánsabb lett az elődjénél. Az erősítő digitális (optikai és koaxiális) és analóg bemeneteket, valamint külső előerősítő és fejhallgató társítására alkalmas kimeneteket visel, újdonság a Bluetooth modul, ami további alternatívákat biztosít a források terén.

Forrás: www.vincent-tac.de