Vintage ihletésű hangfalakat készített a Revival Audio

A francia Revival Audio Atalante szériája hazánkban sem ismeretlen, a társaság új termékvonala felsőházas hangélményt ígér, középkategóriás áron.

A márka két arca Daniel Emonts és Jacky Lee. Előbbi több évtizedes audio-mérnöki tapasztalattal rendelkezik, amit olyan márkák kötelékében gyűjtött, mint a Dynaudio vagy a Focal, míg a svájci születésű tajvani barátja több dán hifi márka és az IBM munkatársaként szerzett megbecsülést.

A Franciaországban tervezett és szerelt SPRINT családot egy kéutas könyvespolc és egy két és félutas álló hangsugárzóval indították el. Mindkét modell kamatoztatja a márka Elytron Acoustic Baffle technológiáját, ami lényegében egy könnyű, ugyanakkor nagy szilárdságú aszimmetrikus terelő, amely képes optimalizálni a közép- és alacsony frekvenciákat azáltal, hogy csökkenti a hangszóróházból eredő diffrakciót.

A SPRINT3 (990 EUR) és SPRINT4 (1790 EUR) hangfalakat ARID (Anti-Reflection Inner Dome) technológiával megtámogatott huszonnyolc milliméteres RASC lágy-dóm magassugárzóval szerelték. A speciális hátsókamrás kialakításnak köszönhetően a rendszer bármilyen térben képes elnyelni a nemkívánatos rezonancia több mint kilencvenöt százalékát, fokozva ezzel a a hallgatási élményt. Az aszimmetrikus felfüggesztés lineárisabb vezetést biztosít a dóm számára.

A közepes és alacsony tartományokat mindkét modell esetében az Atalante hangfalakban is használt hét hüvelykes BSC (Basalt Sandwich Construction) meghajtók kezelik. A szendvics konstrukció három rétegből áll. A bazalt membrán hátoldalára egy speciális összetételű filc került, a két réteg között pedig a csillapítás hatásfokát növelő polimer ragasztó található.

Ami a keresztváltót illeti teljes egészében kézzel, műszeres mérésekre hagyatkozva épült, a nagyobb modell esetében (a két BSC meghajtó miatt) külön odafigyeltek, hogy pontosabb fázist és kiterjesztett alacsony frekvenciákat kapjunk. A SPRINT termékcsalád fekete, világos tölgy és dió színekben kerül forgalomba, a polcsugárzóhoz opcionális állvány (399 EUR) állvány is bszerezhető.

Forrás: www.revivalaudio.fr/en