Violectric PPA V790 – Igényes bakelit rajongóknak

A Violectric legújabb phono előerősítője azoknak készült, akik egyfelől szeretnek játszadozni a beállításokkal, másfelől igyekeznek a legtöbbet kihozni rendszerükből.

A Violectric PPA V790 (3990 EUR) phono előerősítő rugalmasan viszonyul a különböző igényekhez. A készülék hat programozható bemenettel (három RCA, három kiegyensúlyozott XLR) rendelkezik, ahogy kimeneti oldalon is hasonló páros várja a felhasználókat. A berendezés MC és MM rendszerek kiszolgálására egyaránt alkalmas, lehetővé teszi a jelút utólagos kalibrálását. Mozgó tekercses rendszerek esetében nyolc bemeneti impedancia választható, míg mozgó mágneses variáns esetében a kapacitás megválasztására van lehetőség. A megfelelőnek ítélt beállítások természetesen menthetők.

A készülék boost funkcióval is rendelkezik, valamint egy szubszonikus szűrő is beépítésre került, amely képes megvédeni a hangszórókat a nem kívánt alacsony frekvenciájú jelektől, illetve javítani a basszus reprodukciót. A lépcsőzetes bipoláris tranzisztorokkal ellátott DC bemenetek nagy sávszélességet, alacsony torzítást és kifogástalan tranziens választ szavatolnak. A hagyományosnak tekinthető RIAA kiegyenlítés mellett az előerősítő a régebbi lemezekhez (NAB, Columbia LP) is képes igazodni. A forgalmazás a harmadik negyedévben kezdődik.

Forrás: www.violectric.de/press