Visszahúzható OLED tévét szabadalmaztatott az LG

Az LG eddig is élen járt az innovatív tervezésben, elég ha a feltekerhető és átlátszó tévékre gondolunk és minden jel arra mutat, hogy a jövőben sem kívánnak szakítani ezzel a hagyománnyal.

A LetsGoDigital által előbányászott dokumentumokból kiderült, hogy a társaság egy visszahúzható tévén dolgozik, amit a feltekerhető OLED modell megfizethetőbb alternatívájának szánnak. Az iratok szerint az LG tavaly szeptemberben nyújtott be szabadalmi kérelmet China National Intellectual Property Administration (CNIPA) AV termékekkel foglalkozó divíziójához, amit 2021. február 26-án be is jegyeztek. A vállalat három hónappal korábban ugyanezt a kérelmet Koreában is beadta, csatolva az LG EXPENDABLE OLED TV néhány előzetes termékképét.

Az ábrákból kiderül, hogy a társaság ezúttal hagyományos OLED panelt kívánnak használni, amit motorral mozgatva lehet behúzni egy házba, amin egy ablak is található. A nyílás behúzott állapotban is felfedi a panel egy részét, ami lehetővé teszi az alapvető (pl. idő, időjárás, hírek) tartalmak megjelenítését. A készülék természetesen médialejátszóként is használható, ilyenkor csak a képernyő egy kis része emelkedik ki a helyéről, felkínálva a kezelőszerveket és láthatóvá téve az aktuális tartalomra vonatkozó adatokat. Az alsó kis ablakban a képek tanúsága szerint ilyenkor pl. akár a vizuális EQ is megjeleníthető. Természetesen ez egyelőre csak koncepció, konkrét jellemzők és termékadatok nincsenek, ugyanakkor szemmel láthatóan az LG új lehetőségeket próbálgat, ami a jövőre nézve igen biztató.

Forrás: www.nl.letsgodigital.org