Visszamenőleg frissíti OLED tévéit az LG

Egy korábbi ígéretéhez hűen az LG a régebbi OLED tévékhez is elérhetővé teszi a webOS 2023 rendszert, így akinek C2 vagy G2 készülék figyel az otthonában, válthat az újabb felületre.

A webOS 2023 többek között a főmenü átszervezésével letisztultabb és átláthatóbb rendszert kínál. A jobb felső sarokban elhelyezett ikonok gyors hozzáférést biztosítanak a rendszer- és fiókbeállításokhoz, keresési funkciókhoz vagy értesítésekhez. A widgetek mindegyike alulra került, innen vezérelhetők pl. az okosotthon funkciók vagy a játékos szolgáltatások.

A szoftvercsomag jelenleg a bevezetőben említett C2 és G2 tévéken kívül a CS szériához érhető el, de az ígéretek szerint hamarosan a Z2 sorozat is a támogatottak listájára kerül. Arról egyelőre nincs információ, hogy az A2 és B2 készülékekre elérhető lesz-e a frissítés, ugyanakkor a QNED99 és QNED95 tévék tulajdonosai örülhetnek. A felhasználók értesítést (aktív automatikus frissítés mellett) kapnak arról, ha a készülékük a támogatott modellek között van, amennyiben ez elmarad a frissítés ellenőrzése lehetőségre bökve ellenőrizhető a státusz.

Forrás: www.lge.com