Volumio Integro – All-in-one rendszer Firenzéből

A Volumio egy viszonylag fiatal, mindössze egy évtizede alapított társaság, amely elsősorban OEM audiorendszerek fejlesztésére szakosodott. A vállalat az MPAI közösség alapítója, aminek küldetése, olyan mindenki által könnyen használható szabványok kidolgozása, ami megkönnyíti mesterséges intelligencia hatékony felhasználását az audioiparban.

Az INTEGRO (1199 EUR) egy plug&play hálózati lejátszó és fejhallgató-erősítő, amit a Design Narratives bevonásával terveztek. A gondosan árnyékolt alumínium házban egy D osztályú, dual-mono fejhallgató-erősítő is helyet kapott. A készülék Roon Ready tanúsítvánnyal rendelkezik, WiFi és Bluetooth képes. A rendszer közvetlen hozzáférést biztosít pl. a Spotify, a Tidal és a Qobuz szolgáltatókhoz, de beépülő modulok révén további opciók is rendelkezésre állnak.

Az előlapot egy hangerőszabályzó és egy forrásválasztó uralja, a gombok között egy kontrasztos OLED kijelzőnek is helyet szorítottak. Hátulra kerülve egy RCA, koaxiális és optikai bemenetek, mélynyomó kimenet és HDMI csatlakozó fogad, utóbbin keresztül a Volumio On Screen Display menüjének előnyei is kihasználhatók. A készülék saját fejlesztésű platformot használ, a felhasználók megkapják az új Volumio AI Music Player alkalmazást, aminek legnagyobb dobása a ChatGPT technológiára épített SuperSearch funkció.

A SuperSearch mesterséges intelligencia által vezérelt keresési funkcióval könnyíti meg a böngészést és javítja a felhasználói élményt. A rendszernek elég néhány kevésbé konkrét kulcsszó a kereséshez, az éppen játszott zenék alapján további releváns ajánlatokat kaphatunk, a Manifest UI pedig mindent tud, ami a könnyű és intuitív kezeléshez kell. A készülék más Volumio termékekkel multi-room hálózatba is integrálható.

Forrás: www.volumio.com