Westone Audio MACH 80 – Új korszak előszobájában

A Westone Audio gazdag és eredményes múlttal rendelkező társaság, amely néhány éve a professzionális hallókészülékeket gyártó Lucid Audio segítségével új fejezetet nyitott. A márka még márciusban jelentette be friss univerzális fülmonitor családját, aminek zászlóshajója mutatkozik most be.

A Westone Audio hozzávetőleg négy évtizede kezdett egyedi fülmonitorokat gyártani, neves művészekkel karöltve elsőként terveztek színpadi füleseket. A rá következő két évtized alatt egy markáns evolúciós folyamat kezdődött, majd az ezredfordulót követően piacra került az Universal Fit és Custom Fit termékvonal, valamint a társaság lehetőséget biztosított termékei online testreszabására.

A MACH 80 (1599 USD) háromutas passzív keresztváltóval szerelt, nyolc BA meghajtót dolgoztató készülék. Négy átalakító kezeli a felső tartományokat, valamint egy-egy páros felel a közepes és basszus hangokért. Sajnos a gyártó nem részletezi túl a specifikációt, de a rendelkezésre álló adatok (66 ohm@1 kHz impedancia és 104 dB érzékenység) ) azt sugallják, hogy forráseszközök széles választékát képes kiszolgálni a készülék.

A fülest rozsdamentes acélból és polikarbonátból építették, az ergonómia kiemelkedőnek tűnik. A nyolc meghajtó ellenére a tömeget is sikerült kordában tartani, a True-Fit hab illesztékek pedig remek passzív zajszigetelést szavatolnak. A hagyományosnak mondható MMCX csatlakozók helyett T2 konnektorokat kapunk, ami lényegesen jobb IP67 védelmet biztosít. Véletlen kioldástól egyáltalán nem kell tartani.

A fülest a dán Estron a/s cég által tervezett Linum Estron UltraBaX zsinórral szállítják. Ez egy ultra-alacsony impedanciával (0.6 ohm) rendelkező, négyeres csavart kábel amely teljesen színezés mentesen továbbítja a zenét. A készülék egy ütés-, víz- és porálló tokban érkezik, így teljes biztonságban utaztatható a pakk.

Forrás: www.westoneaudio.com