Wharfedale Elysian – Tovább bővül a család

A Wharfedale bő másfél éve dobta piacra a címszereplő prémium szériát, ami idén két új modellel egészítenek ki.

Az ELYSIAN 1 (3690 EUR) a család új nyitó modelljeként kerül piacra. A kétutas hangfal AMT HF (27 x 90 mm) magassugárzót és egy hét hüvelykes üvegszálas basszus meghajtót kapott. Előbbi, többszörösen hajtott membránja rendkívül könnyű anyagból készült és akusztikusan csillapított kamrával rendelkezik. A mélysugárzót SLPP (Slot-Loaded Pro-led Port) porttal támogatták meg, ami segít csökkenteni a torzítást és növeli a rendszer hatékonyságát.

A port a hangfal alján található nyílásba van bekötve, ami minimalizálja az áramlási zajt, illetve könnyebb elhelyezést biztosít. A kabinet felépítése és formája értelemszerűen igazodik a sorozat eddig bemutatott darabjaihoz. Az élmentes kialakítás, valamint a párhuzamos oldalak mellőzése szinte teljesen kizárja az állóhullámok kialakulásának lehetőségét. A rendszer névleges impedanciája 4 ohm, az érzékenysége (2,83 V @ 1 m) 89dB.

Az ELYSIAN CENTER (3990 EUR) a házimozi rajongókat hivatott megszólítani. A háromutas rendszer két darab 8.5 hüvelykes üvegszálas basszus meghajtót dolgoztat, amelyek között egy AMT HF (27 x45 mm) hangszóró és egy hat hüvelykes, középtartományokat kezelő egység kapott helyet. A meglehetősen masszív (30 kg) modell névleges impedanciája 6 ohm, érzékenysége pedig (2,83 V @ 1 m) 91 dB.

Mindkét új modellhez rozsdamentes acélból épített állványok is rendelhetők, amelyek dizájnban is illeszkednek a termékvonalhoz. A leválasztásról tüskék gondoskodnak. Az Elysian 1 Stand 590 euróba kerül, míg a center alá tolható kiegészítőért egy százassal többet kérnek. Az újabb modellek a korábbi gyakorlatnak megfelelően három eltérő színben vihetők.

Forrás: www.wharfedale.co.uk