Wilson Audio Alexx V – Csúcsformában

A Wilson Audio K+F csapata kezelésbe vette az öt évvel ezelőtt kiadott ALEXX hangfalat, aminek megújításához a fél évtized alatt összegyűjtött tapasztalatokat és új megoldásokat is felhasználták.

AZ ALEXX V (200.000 USD <) értelemszerűen az eredeti Alexx alapjaira építkezik, ugyanakkor a módosításoknak köszönhetően jobb teljesítményt kínál anélkül, hogy az eredeti lábnyom jelentősen növekedett volna. Az új változat egy hüvelykkel magasabb és mélyebb, mint az eredeti példány, ugyanakkor a szélesség változatlan maradt. A készülék egy teljesen új Convergent Synergy Carbon (CSC) magassugárzóval rendelkezik, amely a korábbi Convergent Synergy módosított változatának felel meg, átalakított hátsó kamrával. A szénszálas meghajtó teljesen házon belül készül 3D nyomtatók segítségével.

A közepes tartományokat kezelő ALNICO (alumínium-nikkel-kobalt) 5,75 és 7 hüvelykes meghajtók közül a kisebbik a TuneTot és a SabrinaX modellekben is bizonyított, míg a nagyobb hangszórót eredetileg a Chronosonic XVX számára fejlesztették. Mindkét QuadraMag meghajtó négy dedikált mágnest használ, egyedi geometriában elrendezve. A közepes hangszórók mögött a belső hullám diffúzorok találhatók, amelyek tovább javítják a meghajtók felbontási képességét.

Alul egy közös burkolattal ellátott, de gondosan szeparált kamrában kaptak helyet a Chronosonic projekt alatt fejlesztett 10,5 és 12,5 hüvelykes basszus meghajtók. A kabinet módosításának köszönhetően az alacsony frekvenciás teljesítmény tizenhat százalékkal javult, így a gyártó szerint ugyanazt kapjuk, mint a Chronosonic XVX esetében. Az összes hullámterelő szögét megváltoztatták, amivel sikerült tovább javítani az időzítést, de az XFL basszus portot is megpiszkálták kicsit.

A keresztváltó kevesebb alkatrészből áll és az új saját fejlesztésű AudioCapX-WA kondenzátorokból készült. A frissített modell megkapta a WAMM Master Chronosonic zászlóshajó kábelkezelő rendszerét, valamint új ausztenites rozsdamentes acél lábakra került. A korábbi gyakorlatnak megfelelően az új modell is több változatban készül standard, upgrade és pearl csomagokból lehet válogatni.

Forrás: www.wilsonaudio.com