XIAOMI TV F2 – Olcsó 4K tévé FireTV platformon

Már sok gyártó kínálatában található Amazon FireTV platformot használó okostévé, a Hisense a közelmúltban jelentette be saját változatát, most pedig a Xiaomi jelentkezett be egy kifejezetten kedvezően árazott szériával.

A XIAOMI TV F2 sorozata 43 (349 GBP), 50 (449 GBP) és 55 (499 GBP) hüvelykes modellekből áll. A LED tévék 4K felbontást kínálnak, támogatják a HDR10 és HLG szabványokat, a DCI-P3 színskála kilencven százalékát képesek kezelni. Akészülékek négy HDMI 2.1 konnektort viselnek, VLLM támogatással. A hangokat sztereó hangrendszer (2x12W) szólaltatja meg, a hangélményt Dolby Audio és DTS: HD technológiák hivatottak javítani, ezen felül a DTS Virtual: X is adott.

A távirányítóba integrált mikrofonon keresztül Alexa is elérhető, a kiegészítő Bluetooth és infravörös kapcsolattal is rendelkezik, így több eszköz vezérlésére alkalmas. A Miracast és AirPlay segítségével külső forrásról származó tartalmak tükrözésére is lehetőség van. A széria a FireTV OS hetedik változatát futtatja, gyakorlatilag minden népszerű tartalomszolgáltató kínálatához hozzáférést biztosít. Ha valaki új készülék vásárlását fontolgatja, azonban visszafogottabb költségvetéssel rendelkezik a Xiaomi új sorozata megfontolandó alternatíva lehet.

Forrás: www.mi.com