YG ACOUSTICS PEAKS – Újdonságok a tengerentúlról

A kétezres évek elején alapított amerikai márka bemutatta legújabb, öt hangfalból álló szériáját, amit egy aktív mélynyomóval fejeltek meg. A vállalatot öt éve Dave Komatz vezeti.

A sorozat mindegyik modelljébe saját fejlesztésű ForgeCore magassugárzó, illetve következő generációs BilletCore (közép és mély) meghajtó került. A hangszórókat vastag, számítógéppel modellezett alumínium terelőbe szerelték. A zárt kabinetek egy hüvelyk vastag gyanta alapú kompozitból készültek, a felfelé keskenyedő profil a diffrakciót hivatott csökkenteni. A keresztváltót házon belül gyártott áramköri lapokra kézzel építik, kizárólag prémium minőségű alkatrészekből. A keresztváltó topológia tervezésekor komplex szimulációt alkalmaztak, a hatékonyság mellett a széleskörű kompatibilitás volt a fő szempont. Mindegyik PEAKS modell három változatban (Balanced Oak, Flamed Rosewood és Datuk Ebony) kerül forgalomba.

A PEAKS CAIRN (8500 USD) és TOR (10.500 USD) kétutas, opcionálisan állványon (1500 USD) is elhelyezhető modell. A készülékek felépítése közel azonos, csupán a kabinet térfogata és BilletCore meghajtók mérete (15 és 18 cm) jelenti a különbséget. A PEAKS TALUS (14.200 USD) kétutas álló hangkeltő, míg az ASCENT ( 19.800 USD) és SUMMIT (25.000 USD) háromutas készülékek. A kétutas modell hangszóró-készlete megegyezik a TOR hangfal kiosztásával, utóbbiak esetében egy huszonkét-huszonnyolc centis dedikált mélysugárzó is képbe kerül. A szériát egy DESCENT (7800 USD) névre hallgató aktív mélynyomó teszi teljessé. A készülékbe három hüvelykes hangtekerccsel szerelt, tizenegy hüvelykes BilletCore meghajtó került, a rendszert egy 1000W teljesítményt szavatoló D-osztályú erősítő szolgálja ki.

Forrás: www.yg-acoustics.com