Zajszűrős TWS füleseket jelentett be a Technics

Az új modelleket kifejezetten olyan emberek számára tervezték, akik hosszú távon is komfortos füleseket keresnek a pörgős mindennapokra, de a kiemelkedő hangminőségről sem kívánnak lemondani.

EAH-AZ60M2

A fülhallgatók életünk megkerülhetetlen részévé váltak. A vezeték nélküli fülhallgatók megjelenésével a zenehallgatás sokkal kötetlenebb tevékenység lett. A Technics a TWS fülhallgatók következő generációját úgy tervezte meg, hogy az eszközök minden életstílushoz passzoljanak, egész nap kényelmesen viselhetők legyenek és persze, hogy ne kelljen kompromisszumot kötni a hangminőség, a kényelem vagy a funkcionalitás rovására.

Az EAH-AZ80 (117.999 Ft) és EAH-AZ60M2 (89.999 Ft) legfontosabb jellemzői közé tartozik a fejlett JustMyVoice technológia, a kategória első zajszűrés, a hosszú akkumulátor-üzemidő és az akár három eszközt is kezelő többpontos Bluetooth kapcsolat, vagy a vezeték nélküli töltés. A zászlóshajó EAH-AZ80 új tíz milliméteres, szabad peremű alumínium membránnal rendelkezik, amely kiterjesztett magas és alacsony frekvenciás tartományt szavatol, miközben csökkenti a nem kívánt rezonanciát és torzítást.

EAH-AZ80

Mindkét modellben található egy egyedi akusztikus láda, amiben egy a levegő áramlását optimalizáló akusztikus vezérlőkamra kapott helyet. Az eredmény az ígéretek szerint gazdag, magával ragadó és kiterjedt hangzás, lágy és részletes kiemelésekkel.

Mindkét készülék a Dual Hybrid elnevezésű zajszűrő technológiát használja. A digitális szoftveres szűrő és az előrecsatoló mikrofon együttese elnyomja a fülhallgatón kívülről érkező zajokat, míg a visszacsatoló mikrofon egy analóg hardveres szűrővel párosítva a fülhallgató belsejéből érkező zajt fojtja el.

Ez a kombináció lehetővé teszi, hogy a zajszűrés szintje akár otthon, akár útközben a környezethez igazodva állítható legyen. A fül alakja (és egyéb tényezők miatt) a zajszűrés mértéke személyenként markánsan változhat, ezért fontos a legjobban passzoló illeszték és a Technics Audio Connect alkalmazás használata.

Az EAH-AZ80 és az EAH-AZ60M2 fülesek támogatják a többpontos Bluetooth kapcsolatot, egyidejűleg akár három forrás társítására is lehetőség van, amelyek között zökkenőmentesen lehet váltani. A már említett JustMyVoice technológiának köszönhetően a beszédhangok kristálytiszták.

Dedikált mikrofonok észlelik a felhasználó hangját, amit a két MEMS-mikrofon különít el a sugárformáló technológia pedig csökkenti a környezeti zajt. Oldalanként összesen nyolc mikrofon és adapatív zajszűrő dolgozik azon, hogy a beszélgetéseket semmi ne zavarja.

A készülékek ún. egyedi környezeti hangmóddal is rendelkeznek. Beállíthatók a “Természetes környezet” vagy “Figyelem” üzemmódra, előbbi esetben a rendszer az összes környező zajt átengedi, utóbbit választva csak az emberi frekvenciatartományában lévő hangokat jutnak el hozzánk.

A Technics Audio Connect alkalmazásban mindkét üzemmód finomhangolható. Mindkét fülhallgató IPX4 besorolással rendelkezik és támogatja a Qi töltést. Zajszűrés nélkül 7.5 óra (25 óra töltő-dokkolóval) üzemidőre lehet számítani, míg ANC használatával hét óra (24 óra töltő-dokkolóval) telhet el két töltés között. A felesleges energiafogyasztást mindkét eszköznél érzékelők akadályozzák meg.

A prémium kategóriás EAH-AZ80 mély fekete és ezüst színben kerül forgalomba, míg az EAH-AZ60M2 fekete, ezüst és éjkék színben lesz kapható.

Forrás: www.technics.com