Zenerajongóknak készült a DENON újdonsága

Home Hírek Zenerajongóknak készült a DENON újdonsága

denon_dra800h_1.jpg

 

A DENON DRA-800H sztereó hálózati receiver azoknak épült, akik a gyártóra jellemző zenei teljesítmény, pontosság és részletekben gazdag hangélmény mellé, kiváló streaming képességeket és csatlakozási lehetőségeket is keresnek.

 

denon_dra800h_2.jpg

 

A készülék FM/DAB+ rádiót, dedikált phono bemenetet és fejlett vezeték nélküli kapcsolatot (WiFi) biztosít, valamint számos digitális bemenettel rendelkezik, így alkalmas a meglévő zenei rendszerek frissítésére. A berendezés zökkenőmentesen társítható bármilyen tévéhez és intelligens eszközhöz, kihasználja a népszerű streaming zenei szolgáltatások (Spotify Premium, Deezer, Amazon Music, TuneIn Internet Radio, Sound Cloud, Tidal) kínálta lehetőségeket és extra kényelmi funkciókat (hangvezérlés, HEOS multiroom) is biztosít. Az újdonság csatornánként 100W (8 ohm, 20Hz-20kHz, THD: 0,08%, sztereó módban) teljesítményre képes.

 

denon_dra800h_4.jpg

 

Az alumínium előlap mögött újonnan tervezett erősítő szakasz és egy erőteljes tápegység lapul. A hifi minőségű hangélmény érdekében mérnökök egyedi ellenállásokat és audiofil minőségű kondenzátorokat és oxigénmentes réz (OFC) tekercselésű táp transzformátort alkalmaztak. A jobb hangminőséget kettős differenciál DAC áramkörökkel és gondosan válogatott alkatrészekkel rendelkező előerősítő szekció biztosítja, míg az alacsony impedanciás meghajtó képesség nagyobb stabilitást nyújt.

 

denon_dra800h_3.jpg

 

A burkolat alatt, egy AKM AK4458 (32-bites) lapkát dolgoztató digitális/analóg konverter is található, amely az ALAC, FLAC és WAV fájlok (akár 24 bit/196 kHz) mellett a DSD (2,8/5,6 MHz) állományokkal is megbirkózik. Az újdonság számos HDMI csatlakozóval (öt kimenet, egy bemenet) rendelkezik, amelyek támogatják a 4K Ultra HD (60Hz) felbontást, 4:4:4 Pure Color mintavételezést, High Dynamic Range (HDR10), Hibrid Log-Gamma (HLG), 3D szabványokat és a BT.2020 jeltovábbítást. A HDCP 2.3 feldolgozás minden HDMI porton elérhető, míg a HDMI Audio Return Channel (ARC) port a hangok zökkenőmentes továbbítását biztosítják HDMI-kábelen keresztül. A DENON DRA-800H modell forgalmazása júliusban kezdődik.

 

Forrás: www.denon.eu

 

A termék hivatalos hazai forgalmazója a HORN Distribution.