1MORE Stylish True – EGYENESEN A FÜLBE

A 1More fülesek termékcsaládjából a legnagyobb típussal már előző lapszámunkban megismerkedhettetek, most azonban a legkisebb testvérről lesz szó. A kínai “almás” cégként is aposztrofált Xiaomi ezúttal is egy döbbenetes ár / érték aránnyal megáldott termékkel kápráztatja el a vásárlókat.

A minőségre való törekvés és a meghökkentő színvonal már a csomagolás megbontását követően a vásárló elé tárul. Minden katonás rendben van, tökéletesen elhelyezve, úri kényelemben, egyedül a hordozó táskácska van betekerve egy kis dobozba a két csomag plusz fülharang mellé.

Ergonómia és kényelem

Ha már megemlítettük, akkor számszerűsítsük is a dolgokat, azaz hat pár gumi harang közül találhatjuk meg a legkényelmesebbet. A stabilitás érdekében extra merevítést is kapunk, ezzel jobban betámaszthatók a fülkagylónkba. Nagyon fontos, hogy megtaláljuk a legkényelmesebb illesztéket, ugyanis a jó hangzás feltétele a fülünkben való legelőnyösebb elhelyezkedés.

Egész napos üzemidő

A fülesek peckesen feszengnek egy tökéletesen erre a célra kialakított merev szivacs foglalatban, és tárolásnál érdemes is arra figyelni, hogy a be/ki kapcsoló gombok a megfelelő helyre essenek, ugyanis így nem érő őket erőhatás. A fülesek alatt pedig egy kémény tárolótok, egyfajta energiatojás kapott helyet, ami amellett, hogy megkönnyíti a szállítást még extra töltéssel is szolgál az egységeknek. Az egyenként 55 mAh-s fülbevalók 6 és fél óráig üzemkészek közepes hangerő mellett, de ha a 410 mAh-s feltöltött dokkoló is nálunk van, akkor nem kevesebb, mint 24 órás üzemidőt is kisajtolhatunk a kütyükből. Egyébként az egységek feltöltődése körülbelül másfél órát vesz igénybe. A mágnesek alkalmazása révén a fülesek szinte a helyükre ugranak a dobozban, aminek egyetlen problémája, hogy nem tájékoztat a tároló töltöttségi szintjéről, így a legjobb, ha rendszeres használat esetén gyakran megetetjük.

Bluetooth

Tehát a csomagolás a megszokott patinás minőségű, ez pedig a termék megvalósítására is igaz. A 6.2 grammos fülesek egyszerű, lekerekített, aranyozott hatású külső burkolatot kaptak, egy-egy apró nyomógombbal a végükön, és egy állapotjelző LED-del. A vezeték nélküli kommunikációt Bluetooth-on keresztül oldják meg 10 méteres hatótávolságon belül, a párosítás pedig szinte magától megtörténik. A kellemes formaterv a szakemberek tetszését is elnyerte, ugyanis 2019-ben iF Design díjban részesítették az eszközt.

Titánium meghajtók

A gyártó által hangoztatott kristály tiszta hangzást titániumból készült átalakítókkal érték el, ami a jól megválasztott illesztékkel valóban képes magas minőségű hangzás prezentálására. A hét milliméteres meghajtók valóban felső kategóriás társaikat meghazudtoló módon teljesítenek, a csatlakozások során pedig egy Qualcomm chip is az aptX és AAC kompatibilis rendszer segítségére van. Az eszközt mikrofonnal is felvértezték, így az headset funkciót is be tud tölteni, egyszerűen használható és kiváló minőségű hang közvetítésével képes. Egyedüli negatívum, hogy hangerő szabályozásra közvetlenül nincs módunk, erre csak a csatlakoztatott eszközökön keresztül van lehetőség. A maximális hangerő mértékét, már-már ijesztően precízen találták el, pont annyit biztosít a termék, ami a masszív hangzáshoz kell, de egészségügyi problémákat nem okoz.

Hallgassunk zenét

Az átlagfelhasználók a populárisabb modern zenékhez hibátlanul tiszta hangzást kapnak, ellenben a kritikusabb műélvezők meg fogják hallani azokat a témákat, ahol jobban is teljesíthetne az eszköz. Mivel a részletezés jól áll a 1MORE fülesének, ezért a komolyzene kedvelői sok izgalomra számíthatnak, minden hangszert jól elkülönít és a térbeli elhelyezkedésüket is jól ábrázolja.

Viszont a zúzás, a puffanó bőrök és sikító gitárnyakak éneke megesik, hogy alulmarad más műfajokkal szemben, a Metallica One című alkotása mindenesetre a 1MORE E1026BT-I fülesen is mesterműként képes manifesztálódni. Egy kicsivel több vadságra, gyilkosabb basszusokra, impulzívabb prezentációra vágyna az ember füle. Annyira igyekszik felnőni a feladathoz, hogy már-már modorosságba csap át a megszólalása.

Dinamikussága mellett kifejezetten széles hangtartományban jeleskedik, a középtartományban való tespedés helyett a magasban és mélyben is szorgalmasan tevékenykedik, a Die Antwoord különös hangszínekkel operáló párocskája remekül feszegeti a 1More határait, de az eszköz állja a sarat keményen. Hangzásával és árával ez egy instant libabőr generátor a távol-keletről.

Összegzés

Ez a füles a 1More termékcsalád legkisebb és egyben legolcsóbb modellje a maga meghökkentő 20.000 forint körüli árcédulájával, ami a minőség tekintetében felfoghatatlan árazásnak tűnik. A prémium érzést és a kényelmet előtérben tartó felhasználók legjobb társa lesz a sportolás, esetleg közlekedés során történő zenehallgatások alkalmával, egyedül a felvágni, nagyzolni vágyók kerüljék el, mert itt sokkal többet jelent a design és a felső kategóriás technológiai megoldások, mint az alaptalan túlárazás.

Ragács András