A legjobb CD-lejátszók 2022/2023

Kinek van szüksége streamelésre és véletlenszerű lejátszási listákra? Nincs annál jobb, mint feltenni egy CD-t és meghallgatni egy nagyszerű albumot elejétől a végéig, miközben a legjobb CD-lejátszók teszik lehetővé számodra, hogy maximálisan élvezd ezt a zenei utazást.

Bár a streamelésnek kétségtelenül megvan a maga kényelme, sokan továbbra is szívesebben birtokolnak egy-egy igényes lemezkiadványt – amit a digitális fájlok nem képesek reprodukálni, ennek okán továbbra is rendszeresen vásárolunk CD-lejátszókat, miközben a CD-k is újjáélednek több mint 15 év után először.

A Recording Industry Association of Amerika (RIAA) adatai szerint 2021-ben az Egyesült Államokban 47 százalékkal nőtt a CD rendelés az előző évhez képest. Ez még mindig fényévekre van a 2000-ben eladott egymilliárd lemeztől, és a bakelit (és természetesen a streaming) messze felülmúlja a CD-eladásokat az USA-ban.

Nagy Britannia bakelit piaca ugyancsak fejlődést regisztrált 2022-ben: 10,6% növekedést ért el a lemezértékesítés, miközben a CD értékesítés 10,5%-kal nőtt éves szinten. Azt is jó tudni, hogy nálunk is sokan vannak, akik soha nem cserélték le a lemezgyűjteményünket.

A CD-lejátszók iránti kereslet napjainkban nem nőtt annyira, mint az analóg lemezjátszóké, és vannak olyan gyártók, akik még mindig gyártanak dedikált lemezforgatókat (mind alacsony, mind felső kategóriás áron) CD-rajongóknak és audiofileknek egyaránt.

Az alábbi CD-lejátszók az általunk legjobbnak tartottak közül kerültek ki. Minél közelebb vannak a csúcshoz a teljesítményük alapján, annál jobban szeretjük őket. De felhívjuk a kedves olvasók figyelmét arra, hogy ne legyen kétségük afelől, hogy az alábbi modellek bármelyike jó választás lehet.

Marantz CD6007

A Marantz kiváló CD-lejátszójának legújabb verziója alacsony ára miatt a legjobb választás a belépő, azaz első alkalommal vásárlók számára. Részletezett és gyönyörűen tiszta hangzásával, dinamikájával ez egy szenzációs CD-lejátszó.

Ez a Marantz-modell már régóta létezik különböző formákban, és továbbra is a legjobb választás ezen az áron. Egy évtizedet és négy modellciklust kell visszamenni ahhoz, hogy megtaláljuk a jelentősen másként kinéző CD6000-et. A jellemzően kiváló felépítési minőség ellenére a Marantz a belső részeken hajtotta végre a CD-lejátszók fejlesztéseit. Az új típus halkabb tápellátással és továbbfejlesztett HDAM-erősítő modulokkal rendelkezik, amihez hozzájárul a jobb minőségű belső komponensek upgradje, nem utolsósorban a DAC chip AKM 4490-re való cseréje.

Ez a chip lehetővé teszi a CD6007 számára, hogy nagy felbontású fájlokat dolgozzon fel az USB-A az elülső aljzaton keresztül, támogatja a PCM zenét 24 bit/192 kHz-ig és a DSD128-at (Direct Stream Digital), amitől nagyszerűen szól a zene, tele lesz ritmussal és lendülettel. Pontos és tiszta dinamikát biztosít a spektrum minden centiméterén. A sztereó képalkotás fókuszált és kiterjedt, sőt még néhány digitális szűrő is található a hangzás egyéni ízlésnek megfelelő beállításához.

Technics SA-C600

Egy rendkívül sokoldalú CD- és többfunkciós streaming lejátszó.

A Technics SA-C600 egy elegáns minden az egyben rendszer, olyan kiterjedt streameléssel és csatlakozási lehetőséggel, amelyhez csak hangszórókat kell hozzáadni. Szerettük a tetején elfordítható átlátszó CD-borító tapintását, ami edzett akrilból készült. Az SA-C600 következetes teljesítményt nyújt a lehallgatás egész területén, zeneileg lenyűgöző eredményeket produkál CD-vel, valamint nagy felbontású hálózati fájlokkal egyaránt.

A Technics SA-C600 kifejező és ütős előadó, ami teljesítményét a határozott ritmikus lendület és a kifejező dinamika szilárd kereteire építi. A részletezési szintek jók, de a magabiztos módszer az, ami ezeket az információkat olyan összefüggő zenei egésszé rendezi, ami igazán lenyűgöző. Ha csak egy CD-lejátszóra vágysz, akkor érdemes valami dedikáltabbat választani ebből a listából, olyat, amely az összes lényeges tulajdonságot sorba rendezi, ugyanakkor ha Wi-Fi-n keresztül szeretnél streamelni, vagy CD lemezeket pörgetni, akkor ez a Technics megérdemel egy átlagosnál kicsivel több figyelmet.

Roksan Caspian M2 CD

Közel egy évtizede létezik, de ez a Roksan továbbra is rendkívül szimpatikus, megkomponált és dinamikus előadó. A Caspian kiváló időzítéssel és dinamikával büszkélkedhet, így az egyik kedvencünk.

Annak ellenére, hogy majdnem tíz éve dobták piacra, a Roksan Caspian M2 CD még mindig erős. Továbbra is az egyik legjobb játékos az egymillió forint körüli kategóriában. Az M2 CD rendkívül szilárd, kimondottan jó tapintású, ami azt sugallja, hogy még évekig működni fog. A lágyan felfüggesztett CD-transzport szokatlan, de minimálisra csökkenti a mechanizmusba betáplált és onnan kilépő vibráció mértékét, javítva a teljesítményt. A Roksan a kissé sima és testes egyensúlyt részesíti előnyben, segítve az egyik legbarátságosabb és legszimpatikusabb előadást, amit ezen az árszinten hallottunk. Igen, ez a Roksan a legapróbb részleteket is megoldja.

Igen, nagyon szépen közvetíti a zene üzenetét, de ami különösen nagyszerűvé teszi, hogy minden lemezből a legjobbat hozza ki. Készítse elő a legtömörítettebb és legkeményebb hangzású felvételét, és tapasztalni fogja, hogy a Roksan felfedez minden jót, ami benne rejlik. Hiányzik belőle a digitális bemenet, és nincs streamelési képessége, de a CD-ket jobban lejátssza, mint hasonló árú riválisai.

Pages: [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]