A legjobb polc-hangszórók KEDVEZŐ ÁRTÓL a PRÉMIUMIG

Lehet, hogy a nagy hangszórók adják a legizgalmasabb hangzást, de fogadjuk el azt a tényt, hogy nem mindenkinek van helye, pénze vagy lehetősége álló hangfalakra. Szerencsére van néhány kisméretű, polcra helyezhető vagy állványos hangszórópár, ami egészen elképesztő hallgatási élményre képes.

Ezek a típusok bookshelf, polc- vagy néha állványos hangszóróként ismertek és ahogy azt a nevük is sugallja, elég kicsik ahhoz, hogy elférjenek egy könyvespolcon, állványon, íróasztalon vagy asztalon, szóval bárhol a lakásban. De nem feltétlenül a könyvespolc az, ahová a nevük miatt el kell helyeznünk őket.

Egyes hangsugárzók ugyanis egy kicsivel több helyet igényelnek ahhoz, hogy a legjobb teljesítményt nyújthassák, ezért vásárlás előtt feltétlenül tájékozódnunk kell a termékről és hasznos, ha mindent megtudunk a gyártó ajánlásairól is.

Természetesen a méret is fontos szempont, mivel egyesek jóval kisebbek, míg mások lehetnek akár méretesek is, úgyhogy amikor hozzáfogunk a kereséshez, nézzük meg alaposan, mi illik leginkább a környezetünkhöz, nem utolsó sorban a lakóterünk, a szobánk méreteihez. Íme a mi kedvenc „polc-barát” hangszóróink.

KEF LS50 META

Új referencia a mezőnyben

A KEF LS50 Meta nem különbözik az  LS50-től és sok tekintetben mondhatnánk, ugyanaz. A cég fontolóra vette a gyönyörűen elkészített borítás cseréjét, de arra a következtetésre jutott, hogy csak keveset lehet javítani rajta. Az egyetlen terület, ami megérett a fejlesztésre, az LS50 Uni-Q illesztése volt, ahol a magassugárzó a közép-/mélyhangszóró torkában helyezkedik el.

Ezt alaposan átdolgozták, figyelembe véve a KEF által az elmúlt nyolc év során kifejlesztett összes finomítást és hozzáadtak valami újat a Metamaterial Absorption Technology (MAT) formájában – ez a KEF módszere, amellyel megbirkózik a 25 mm-es alumínium magassugárzó kupola hátlapjáról jövő hanggal.

Nem tartott sokáig, hogy rájöjjünk, az LS50-ek jelentősen fejlődtek. Míg az alapvető szonikus karakter azonnal felismerhető, az újak olyan tisztaságot és finomságot kaptak, amit a korábbi változatok még csak halványan sejtettek.

Elac Debut B5.2

A mezőny legjobb Best Buy hangfala

Az Elac az 1980-as évek óta dolgozik a hangsugárzó-üzletágban és ezalatt számos kiváló terméket készített. Joggal mondhatjuk, hogy az új Debut B5.2 hangszórók a cég egyik legjobb termékének tekinthetők, remek teljesítményt nyújtanak.

A hangfalak szilárdnak tűnnek, az elhelyezést illetően könnyedek és minden zenére alkalmasak, igazi mindenevők. Megszólalásuk kellően dinamikus, részletfelbontásuk kiváló, kifinomult a hangszín-reprodukciójuk és kellő képességgel rendelkeznek ahhoz, hogy jobbak legyenek még az árkategóriájuk felett álló rendszereknél is. Ár-érték arányuk kivételes.

Bowers & Wilkins 606 S2 Anniversary Edition

Kisebb fejlesztések az előző modellhez képest

A Bowers & Wilkins 600 sorozat immár 25 éves.  Figyelembe véve az évforduló jelentőségét, a 606 S2-ek revízióinak visszafogott jellege kissé elkeserít. Külsőleg egy tölgyfa felület egészíti ki a meglévő fekete-fehér opciókat, valamint egy felirat a magassugárzó keretén az évforduló jelzésére.

Az egyetlen teljesítményhez kapcsolódó változás egy továbbfejlesztett keresztváltó, amely most jobb minőségű kondenzátorokat tartalmaz, amelyek közül néhány eredetileg a nemrég bejelentett és prémium  700 Signature sorozatban volt látható. Tekintettel a mérnöki változtatások szerény jellegére, nem számítottunk nagy különbségre a hangzásban sem. De tévedtünk. A 606 S2 Anniversary Edition nagyjából hasonló hangjellegét megtartva lényegesen hatékonyabbnak bizonyult, mint elődei.

Pages: [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]