IGAZI HÁZIMOZI – 2021 legjobb projektorai

A nagy képernyős filmnézés páratlan élmény, a legjobb házimozi projektorok pedig pontosan ezt kínálják – elhozzák otthonunkba a mozik egy darabját. Ehhez vegyük még hozzá a suttogásnál is halkabb működésüket, egy tisztességes AV erősítőt és surround hangfalakat, és minden készen áll egy hamisítatlan mozizós estéhez.

Összeállítottuk egy listába az általunk legjobbnak ítélt projektorokat, köztük Full HD és natív 4K felbontást kínáló modelleket is, melyek HDR támogatással is rendelkeznek, továbbá helyet kapott köztük rövid vetítési távolságú készülék is azok számára, akiknek csekélyebb hely áll rendelkezésükre. Akad továbbá a listán hordozható modell is, mely a kertipartik izgalmas kiegészítője lehet. Az egyetlen kérdés csupán, hogy mindez mégis mennyibe kerül?

Természetesen egy jó 4K projektor többet kóstál, mint egy Full HD-s változat, továbbá egy valódi, natív 4K felbontást kínáló készülék is magasabb árcédulával rendelkezik, mint azok a társai, melyek a pixel shift eljárás segítségével imitálják a csúcsfelbontást. Azonban aggodalomra semmi ok, hiszen listánkon minden költségvetéshez találni megfelelő projektort. Csak el ne felejtsünk pénzt szánni a vetítővászonra és a popcornra!

1. EPSON EH-TW7100 – Egy remek 4K projektor, elfogadható áron

Típus: 3LCD | Felbontás: 4K pixel shift | HDR: Van | Kontrasztarány: 100.000:1 | Bemenetek: 2x HDMI 2.0, 2x USB 2.0 | 3D: Van | Fényforrás: 3000 lumen | Lámpaélettartam: 5000/3000 óra (eco/normal)

Noha ára egy belépő szintű készülékhez képest kissé magasnak tűnhet, ez ne bátortalanítson el bennünket, hiszen a kedvező árú 4K projektorok királyáról van szó. Beüzemelése egyszerű, ami pedig a képét illeti, határozottan mozikat idéző látványt kínál. Már a gyári beállítások használata mellett is nagyszerű képet kapunk, így nem szükséges bajlódnunk a finomhangolással. Valamennyi előre beállított képmód jól el lett találva, árcédulájához képest pedig feketéi is kimondottan mélyeknek mondhatók, valamint a sötét részletek megjelenítésére sem lehet panaszunk. A színek kellően kiegyensúlyozottak, a mozgások pedig természetesen simák.

Mindezekkel együtt az Epson készülékét az általa kínált kényelem teszi igazán figyelemre méltóvá. Bluetooth-os képességeinek köszönhetően közvetlenül csatlakoztathatjuk vezeték nélküli hangszóróhoz vagy soundbarhoz, a magas fényerő pedig lehetővé teszi használatát közepesen megvilágított helyiségekben is. Mindez pedig azt jelenti, hogy AV receiver, hangfalszett és házimozi terem nem is feltétlenül szükségesek hozzá. Mi ez, hogyha nem egy kiváló családi projektor?

2. Sony VPL-VW270ES – A Sony ámulatba ejtő, natív 4K-s projektora

Felbontás: Natív 4K | Panel: SXRD | HDR10: Van | HLG támogatás: Van | Bemenetek: 2x HDMI | Lámpaélettartam: 6000 óra | HDCP 2.2: Van | 3D: Van

Ha valaki a jelenleg kapható egyik legjobb 4K projektorra, valamint igazán magával ragadó képre vágyik, a Sony VPL-VW270ES modelljét semmi esetre se tévessze szem elől. A Sony számos másik 4K-s modelljéhez hasonlóan ez a projektor is a márka saját 4K SXRD paneljeit alkalmazza a valódi DCI 4K, vagyis a 4096 x 2160 felbontás megvalósításához. A készülék emellett támogatja a 4K/60 fps lejátszást, megnövelt feldolgozóereje, valamint gyorsabb válaszideje és csökkentett input lag-je pedig bizonyára a gamerek számára is kimondottan vonzóvá teszik.

Lenyűgöző részletgazdagsága és fantasztikusan sima képe köröket ver alacsonyabb árú riválisaira. A megjelenített képek csodálatosan élesek és hívogatók, illetve 3,67 és 7,55 m közötti távolságból akár 120”-es méretben is képes vetíteni. Ha valaki „valódi” 4K felbontásra vágyik, és a borsos árcédula sem riasztja vissza, ez a házimozi projektor ideális választásnak ígérkezik.

Pages: [ 1 ] [ 2 ] [ 3 ]