LAMAX Sentinel2 – Kis méret, nagy teljesítmény

A LAMAX Sentinel2 egy igazi hordozható vezeték nélküli hangszóró, melyet a gyártó tényleg minden körülmények közötti használatra szánt.

A készüléket IP67 tanúsítvánnyal látták el. Ha ehhez hozzávesszük, hogy 20 Wattos összteljesítményt, MicroSD kártya foglalatot és Bluetooth 5.0 kapcsolódást nem kérdés, hogy egy egész jól felszerelt útitársat kapunk. Meghallgattuk mit is kínál ezeken felül.

A cseh székhelyű Elem6 csoport által forgalmazott LAMAX márka 2016-ban vágott bele a leginkább a fiatalabb generációk körében óriási népszerűségnek örvendő, minőségi hordozható audio termékek gyártásába. Az akciókamerák, autós fedélzeti kamerák, okos karórák, egyéb otthoni okos eszközök mellett, elektromos rollerek terén kellő tapasztalattal rendelkező gyártó, 2020-ban már igen széles kínálatot nyújt mind vezeték nélküli fül-és fejhallgatók terén, de még kiterjedtebb a hordozható Bluetooth hangsugárzó felhozatala. Ezen ismeretek birtokában vettük kézbe a LAMAX Sentinel2 névre keresztelt termékét.

Megjelenés

Közhely, de tény: az első benyomás igen fontos, ezért a magukat komolyan vevő gyártók már a csomagolásra is komoly hangsúlyt fektetnek, nemcsak a termék védelme, hanem minőségének reprezentálása érdekében is. A Sentinel2 igényes kis dobozban érkezett, a készülék mellett tartozékként egy – sajnos csak töltésre szolgáló – USB-A-USB-C kábel, valamint egy jack-jack AUX kábel jár, mivel a készülék AUX bemenettel is rendelkezik. Ezek mellett a kötelező használati útmutató és garancia jegy található a csomagban. Kézbe véve a készüléket, meglepődtünk, hogy apró termete ellenére, milyen súllyal bír, ami ezúttal (is) pozitívumnak számít, hiszen ilyenkor óhatatlanul megfogalmazódik az emberben az igen találó mondás, miszerint „van benne anyag”.

Az éleknél finom lekerekítésekkel bíró, téglatest alakú hangszóró anyaghasználata minőségi érzetet kelt – ami az IP67-es minősítés miatt el is várható – , hiszen a víz-és porállóság miatt körbe szilikon bevonatot kapott, a fizikai behatások ellen védelmet nyújtó rácsozat a hangsugárzón, meg igen erőteljesnek, ellenállónak tűnt. A készülék tetején találjuk a szükséges kezelőgombokat, így a ki-és bekapcsolást; a hangerő csökkentése/előző számra ugrás; a lejátszás/szünet, hívás fogadása/elutasítása; a hangerő növelése/következő számra ugrás, valamint a módválasztó – váltás Bluetooth, AUX kábel és MicroSD kártya között – gombokat. A gombok mellett, baloldalon a ki-és bekapcsolást jelző LED fényforrás, míg a jobboldalon az állapotjelző LED fény található. A készülék baloldalán, a kis zárható fedő alatt található a MicroSD kártyanyílás, az AUX bemenet, és az USB-C aljzat, jobb oldalon találjuk az akasztó fület, arra az esetre, ha szó szerint magunkon akarjuk hordozni a Sentinel2-őt.

Használat, hangzás

Nem meglepő módon, a Sentinel2 hangszórót pofon egyszerű kezelni. Telefonunk, táblagépünk egyből felismerte, köszönhetően a Bluetooth kapcsolatnak. Működése kifogástalan volt tesztünk idején. Gyorsan reagált minden utasításra, a kapcsolat végig stabil volt, és köszönhetően a 3600mAh kapacitású akkumulátornak szinte egész munkaidő alatt üzemben volt. A gyártó a mellékelt USB-C kábelen keresztül 3 órás teljes feltöltéssel, amúgy 24 órás folyamatos üzemelést ígér. Meg kell jegyezzük, hogyha AUX kábellel csatlakozunk rá, akkor a Sentinel2 gombjai nem használhatóak, csak a külső eszközünk vezérlőivel tudjuk kezelni kívánt audio tartalmainkat.

A TWS (True Wireless Stereo) funkciónak köszönhetően további egy Sentinel2 hangszórót csatlakoztathatunk, amellyel késleltetés mentes, valódi sztereó hangteret tudunk előállítani. Természetesen ilyenkor egyszerre tudjuk vezérelni mind a két készüléket. A hangzásért 2 x 10 Wattos hangszórók felelnek. Nyilván nem audiophile hangzásra számítottunk, de így is kellemes meglepetés volt, amikor először megszólaltattuk. Annak ellenére, hogy főleg a mélyek domináltak, a közép és magas hangok is egész szépen megjelentek, hangsúlyozom a készülék kategóriájához képest! Leginkább a népszerű elektronikus és popzenék álltak jól neki, ugyanakkor az igényes minimal electro és deep house összeállítások is kellemesen szóltak belőle.

A klasszikus zenéhez és más hangszeres műfajokhoz, azért inkább egy jobb fülest ajánlanánk, de ez nem jelenti azt, hogy nem lehetne rajta mondjuk nagy zenekari filmzenét vagy jazz muzsikát hallgatni útközben. Hosszú órákon történő hallgatás után sem éreztük, hogy fárasztó lenne, mikor csak háttérzene biztosításához használtuk, mindezt úgy, hogy a legkülönfélébb zenei anyagokkal kínáltuk meg. A 2 x 10 Wattos teljesítmény ugyan nem a legnagyobb, de használata közben nem volt hiányérzetünk e tekintetben. A Sentinel2-t természetesen telefonunk kihangosítására is tökéletesen tudtuk használni.

Ajánlás

A gyártó középkategóriás hordozható vezeték nélküli hangsugárzója, baráti áron kínál egészen jó hangzást és hosszú üzemidőt, Bluetooth 5.0-ás kapcsolatot, USB-C csatlakozón keresztül történő töltést és IP67-es minősítést. Aki nem igazán költene komolyabb összeget egy vezeték nélküli hordozható hangsugárzóra, annak minősége és funkciói miatt bátran merjük ajánlani a LAMAX Sentinel2 hangkeltőjét. Kellemes útitárs lesz.

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)

Pages: [ 1 ] [ 2 ]