LOEWE KLANG BAR3 mr – KOMPAKT DOLBY ATMOS

Az idén 100 éves jubileumát ünneplő Loewe arról ismert, hogy a hangteljesítményt stílussal ötvözi, és ez a trend folytatódik a legújabb Klang bar3 mr Dolby Atmos soundbar esetében is.

A Loewe a klang bar3 mr -t úgy építette meg, hogy kompatibilis legyen a 43 hüvelykes vagy annál nagyobb tévékészülékekkel, és kizárólag prémium minőségű anyagokat használ. A hét elülső hangszóró és a két beépített mélysugárzó, a Bar3 MR lenyűgöző 360 wattos teljesítménnyel büszkélkedhet.

A Loewe szerint „harmonikus, az egész helyiséget betöltő házimozi élményt” képes előállítani, és a Wireless Digital Audio Link (WDAL 2.0) technológia alkalmazásával párosítható a Loewe bármelyik Klang MR, vagy tetszőlegesen választott aktív hangszóróval, így akár 5.1-es rendszer is létrehozható.

DTS Play-Fi rendszer

A klang bar3 mr, a DTS Play-Fi platformra épülő soundbarok új generációjához tartozik jól felszerelt streaming lehetőségekkel, és készen áll a többszobás használatra is. Ezek egyaránt lehetnek Loewe vagy más gyártók egységei, a soundbar vezeték nélküli hangszórókkal és mélynyomóval is bővíthető, így valódi surround elrendezést is ki lehet alakítani, hogy még kompatibilisebb legyen a Loewe tévével, rendelkezésre áll egy konzol, amivel akár állványra is felakasztható.

Enyhe kifejezés, hogy a Play-Fi hírneve nem túl jó. A DTS által kifejlesztett platform már évek óta létezik, és azóta is keményen bütyköltek rajta, de nem sok eredménnyel. Például zenelejátszás közben gyorsan eljutunk egy olyan pontra, ami után már nem lehet könnyen visszatérni a főképernyőre. Mindezek ellenére a Play-Fi alkalmazásban megtalálható a streamingszolgáltatások és az internetes rádiók széles választéka.

A formátumok és a HiRes Audio támogatása tekintetében a platform kiváló munkát végez. El kell ismerni, hogy a Loewe soundbar gyönyörűen adja vissza a zenét, különösen az énekhangot és az olyan műveket, ahol a vonós hangszerek kiemelt szerepet játszanak. Ha mégis inkább mellőznénk a Play-Fi használatát, a klang bar3 mr támogatja az AirPlay 2-t és a Chromecastot.

Prémium kialakítás, diszkrét megjelenés

A klang bar3 mr hamisítatlan Loewe termék, ami ebben az esetben prémium megjelenést, elegáns dizájnt jelent, magabiztosan állja a versenyt a riválisokkal. Az elülső és oldalsó részen finom szövetválasztás erősíti a luxusérzetet. Ez olyan apróságokban is benne van, mint a csatlakozókkal ellátott nyílás fölötti levehető borítás, ami megkönnyíti a készülékek összekapcsolását, az elején lévő nagy kijelző jól olvasható, és eltűnik, amikor nem használjuk.

Méretét tekintve 95 cm-es szélességével még egy 55 colos tévé mellett is szerénynek tűnik, nem foglalja el az egész tévészekrényt, elég mély (16 cm), ami a felül elhelyezett nagyméretű meghajtóknak köszönhető, a tévé elé helyezése egyáltalán nem jelent gondot. A vezérlés az elegáns Loewe távirányítóval történik. Ismét kellő figyelmet fordítottak a formatervezésre, bár a távirányító műanyag, jól néz ki, és jól fekszik a kézben.

AV-vevő is?

A Loewe klang bar3 mr bármilyen televízióval kombinálható. A csatlakozások tekintetében a HDMI-eARC porton kívül két további HDMI bemenet áll rendelkezésre, amelyeken keresztül konzolokat vagy médialejátszókat csatlakoztathatunk. Egy Apple TV 4K-t például.

Ne feledjük, hogy a portok nem alkalmasak a leggyorsabb HDMI 2.1-es csatlakozásokra. Ha egy PlayStation 5 vagy Xbox Series X konzollal szeretnénk játszani 4K/120-as felbontásban, akkor azt közvetlenül a tévéhez kell csatlakoztatnunk. Egy optikai csatlakozó, egy analóg aux bemenet és egy USB-port zárja a klang bar3 csatlakozóinak sorát.

A soundbar hátulján az 5.1-es csatornához szükséges előcsatlakozók vannak, ezekkel jobbára csak AV-vevőkészülékeken találkozhatunk, ezek teszik lehetővé, hogy a sztereó csatornákat a soundbarból például egy sztereó erősítőhöz vagy aktív hangszórókhoz irányítsuk. De csatlakoztathatunk egy vezetékes mélynyomót is. A hátoldalon egy sor szabályozó is elhelyezésre került, ezek a csatlakoztatott hangszórók és mélynyomó beállítására szolgálnak.

Extra basszushangok

A klang bar3 mr-t önmagában, mindenféle kiegészítő nélkül teszteltük. Nem feltétlenül hiányoltuk a mélynyomót, amikor a „No Time To Die” című film hosszú nyitójelenetét néztük… Minden James Bond-filmnek vannak olyan pillanatai, amikor kicsit átalakul egy turisztikai mozivá, majd zökkenőmentesen megy át egy izgalmas akciójelenetbe, ami szó szerint robbanással kezdődik. A Vesper Lynd sírjánál bekövetkező robbanás ilyen volt, és a visszhang nagyon hiteles.

A soundbar felső hangszórói nem Atmos dedikáltak: ezek igazi mélynyomók. Ennek ellenére a készülék mindent megtesz, hogy a hang háromdimenziósan szóljon. Ha a Panoráma üzemmódban széles hangszínpadot élvezhetünk. Surround módban a kép tömörebb, és a párbeszédek jobban érvényesülnek. A klang bar3 mr nemcsak több surround módot kínál, hanem más hangmódokat is, például film és zene, vagyis jópár kombináció lehetséges, és a különbség nagyon is érezhető.

Összegzés

A Loewe klang bar3 mr sok szempontból jól teljesít. Jellegzetes a mérete és a kialakítása, a két HDMI bemenetnek köszönhetően sok mindent csatlakoztathatunk hozzá, és vezeték nélküli hangszórókkal is bővíthető vezetékes alapon. Hangfronton a kiváló hangszórók és a nagyobb beépített mélynyomók erőteljes és tiszta hangzást biztosítanak. Az eggyel magasabb árkategóriában azonban a Loewe klang bar5 mr – még jobban teljesít.

(Herskovits Tamás)

(A műszaki adatok és a termék értékelése a következő oldalon található!)

Pages: [ 1 ] [ 2 ]